SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN’DA TARIMSAL ÜRÜN DESENİNE YENİ ÜRÜNLER EKLENİYOR

Son Güncelleme :

03 Ağustos 2023 - 15:38

/ 338 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN’DA TARIMSAL ÜRÜN DESENİNE YENİ ÜRÜNLER EKLENİYOR
reklam

Erzincanlı işletmeci Fikret ATEŞ Bursa’dan memleketi Erzincan’a döner dönmez Böğürtlen yetiştiriciliğine başladı. Merkez Tatlısu köyünde 42 dekarlık alanda böğürtlen bahçeleri kuran ATEŞ Erzincan’ın tarımsal ürün desenine yeni bir ürün ekledi.

Erzincanlı işletmeci Fikret ATEŞ Bursa’dan memleketi Erzincan’a döner dönmez Böğürtlen yetiştiriciliğine başladı. Merkez Tatlısu köyünde 42 dekarlık alanda böğürtlen bahçeleri kuran ATEŞ Erzincan’ın tarımsal ürün desenine yeni bir ürün ekledi. Bursa’da mobilyacılık sektöründe çalışırken Erzincan’daki köyünde sahibi olduğu bahçede böğürtlen yetiştirmek için çalışmalara başladı. Bursa’da bulunan bir firma ile sözleşmeli böğürtlen yetiştiriciliği yapan Üretici Fikret ATEŞ 2022 yılında başladığı böğürtlen üretimine bu yılda devam etti.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat ŞAHİN, Bursa’dan Erzincan’a dönerek böğürtlen yetiştiriciliği yapan Fikret ATEŞ’i bahçesinde ziyaret etti. 42 dekar alan üzerinde kurulan iki ayrı böğürtlen bahçesinde incelemelerde bulunan İl Müdürü ŞAHİN, tarım sektöründe faaliyet göstermeye başlayan genç girişimcilerin önümüzdeki süreçte sektöre hem üretim hem de profesyonellik anlamında canlılık kazandıracaklarını kaydetti. Böğürtlenin gerek gıda sektöründe gerekse sağlık sektöründe aranan bir ürün olduğunu söyledi. Ürün desenine çeşitlilik katacak olan böğürtlenin ileriki süreçte yaygınlaşmasını dilediklerini ifade eden ŞAHİN, üretimin sözleşmeli olarak yapılmasının çiftçinin Pazar sorunlarını da ortadan kaldırdığını belirtti.

Erzincan’da böğürtlen yetiştiriciliğini başlatan genç girişimci Fikret ATEŞ ise geçtiğimiz yıl başlattıkları böğürtlen yetiştiriciliğini başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini kaydetti. Girişimci ATEŞ, Tatlısu Köyü’nde projeye başladıklarında yöre halkının temkinli yaklaştığını ancak çalışmaları başarıyla yürüttüklerini söyledi. Böğürtlen yetiştiriciliğini sözleşmeli olarak yaptıklarını ifade eden Fikret ATEŞ, özel bir firmanın alım garantisi kapsamında önümüzdeki yıldan itibaren üretilen ürünü piyasa değerinden satın alacağını belirtti. Ailesinin de kendisine büyük bir destek verdiğini ifade eden ATEŞ, böğürtlen yetiştiriciliğini daha geniş sahalara yaymak istediklerini ifade etti.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.