Otlukbeli ve Çayırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince tarımsal altyapıyı düzenleyerek ilçenin daha yaşanabilir hale getirilmesi ve tüketime karşılık üretimi arttırma amaçlı çalışmaları devam ediyor. Tarımsal ve hayvansal sorunların çözümünü sağlamak ve sektörel gelişime hız vermek amacıyla Erzincan Valiliği Vali Yardımcısı Yusuf İZCİ’nin de katılımlarıyla Tarım ve Hayvancılık Sektörü İstişare Toplantıları düzenlendi.
Otlukbeli ve Çayırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince tarımsal altyapıyı düzenleyerek ilçenin daha yaşanabilir hale getirilmesi ve tüketime karşılık üretimi arttırma amaçlı çalışmaları devam ediyor. Tarımsal ve hayvansal sorunların çözümünü sağlamak ve sektörel gelişime hız vermek amacıyla Erzincan Valiliği Vali Yardımcısı Yusuf İZCİ’nin de katılımlarıyla Tarım ve Hayvancılık Sektörü İstişare Toplantıları düzenlendi. Otlukbeli’deki oplantıya Vali Yardımcısı Yusuf İZCİ’nin yanı sıra Otlukbeli Kaymakamı Aydın YANIK, Otlukbeli Belediye Başkanı Yusuf TEKTAŞ, İl Müdür Vekili Saadettin TAŞKESEN, DSİ Şube Müdürü Ragıp Taner YILMAZ, TMO Şube Müdürü Mahmut ÖZKILIÇ, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Çayırlı’daki toplantıya ise Çayırlı Kaymakamı Ömer Faruk GÖKÇE, Çayırlı Belediye Başkanı Atınç BAHADIR, İl Müdür Vekili Saadettin TAŞKESEN, DSİ Şube Müdürü Ragıp Taner YILMAZ, TMO Şube Müdürü Mahmut ÖZKILIÇ, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza AYDOĞDU’nun talimatları doğrultusunda Otlukbeli ve Çayırlı ilçelerinde tarım ve hayvancılıkta verimin artırılması için sorunların ele alındığı toplantıda ve talepler istişare edilerek önümüzdeki günlerde yapılacaklar hakkında bilgiler verildi.
Otlukbeli ekonomik bakımdan her türlü tarım ürünlerinin yetiştirildiği ve hayvancılığın büyük önem taşıdığı ilçede, ayrıca zengin manganez madeni rezervleri bulunmakta ve halen özel sektör tarafından işletilmektedir. Nüfusunun %80’i hayvancılık ile uğraşmaktadır.
Çayırlı ilçe merkezi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Yukarı Fırat Bölümü’nün Erzincan Yöresi’nde yer almaktadır. İlçe geneli 1062 km² yüzölçümüne sahiptir. Ekonomik hayat tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tahıl tarımı önem taşımaktadır. Bu önem tarım arazilerinin büyük bir bölümünün bu gruba ayrılmış olmasından da kolayca anlaşılır. Tahıl tarımının önem kazanmasındaki en önemli özellik sahanın iklim şartları olduğu söylenebilir. Şeker pancarı ve fasulyesiyle meşhur olan ilçede, sulu tarım imkânı da mevcuttur. Ancak yine de istenilen düzeyde bir gelişme sağlanamamaktadır. Hayvan sayısının çok olmasına rağmen hayvancılığa bağlı sanayi ve ticaret faaliyetleri çok gelişmemiştir.