Markette kilosu 25 TL’den pazarda ise 10 kilosu 160-190 TL’den satılan patates göz kamaştırıyor. Eskiden yemek menülerine girdiremediğimiz sebzeler yerine koyduğumuz patates fiyatıyla lüks oldu. Pazarlarda kilosu 4 TL’den satılan patatesler adeta mazide kaldı.
Markette kilosu 25 TL’den pazarda ise 10 kilosu 160-190 TL’den satılan patates göz kamaştırıyor. Eskiden yemek menülerine girdiremediğimiz sebzeler yerine koyduğumuz patates fiyatıyla lüks oldu. Pazarlarda kilosu 4 TL’den satılan patatesler adeta mazide kaldı. 7’den 70’e herkesin severek tükettiği, lokanta, restoran ve hazır yiyeceklerin vazgeçilmez ikinci menüsü haline gelen patates yemeğe karar verenlere şu nokta dikkat çekiliyor. Patates tüketicileri patatesin yalnızca kendisini değil, kabuğunu da tüketebilir. Çünkü temiz bir yıkama işleminden sonra patates kabuğu kullanıldığında mucize bir besine dönüşüyor.
Patates kabukları çorba ve salatalar için cips şeklinde kızartılarak lezzetli bir öğün haline getirilebilir. Muzdan 4 kat potasyum sağlayan patates kabukları kan basıncını düşüren bir etkiye sahiptir. Ayrıca patatesin kabuğunda yoğun miktarda c vitamini bulunur. Antioksidan görevi görerek yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.