Erzincan bağımsız belediye başkan adayı Yüksel ÇAKIR seçim çalışmaları kapsamında Ulalar Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Yoğun bir katılım olduğu programda başkan adayı Yüksel ÇAKIR merkeze bağlanan beldelerin artık hizmet alınmadıklarını dile getirerek 31 Mart sonrası Erzincan’da YÖNETİM anlayışının değişeceğini kaydetti.
Erzincan bağımsız belediye başkan adayı Yüksel ÇAKIR seçim çalışmaları kapsamında Ulalar Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Yoğun bir katılım olduğu programda başkan adayı Yüksel ÇAKIR merkeze bağlanan beldelerin artık hizmet alınmadıklarını dile getirerek 31 Mart sonrası Erzincan’da YÖNETİM anlayışının değişeceğini kaydetti. Sözlerine devam eden bağımsız aday ÇAKIR; “Bu değişim bir Belediye başkanı seçimi değil hemşerilerimizin bir türlü 2019’dan beri alamadıkları hizmetin sebebi olan yönetim anlayışının da değişimidir inşallah.” dedi.
Beldeler Hizmetlerden Mahrum Bırakıldı
Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yüksel ÇAKIR konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “2019 öncesi beldemizde ve mahallelerimizde bizlerin desteklediği belediye başkanları tarafından bütün hizmetler birer birer hayata geçirilirken beldeler merkezin stantlarına yaklaşırken 2019’dan sonra bırakın her şeyin ileriye gitmesini her şeyin geriye gittiğini yaptığımız görüşmelerle çalışmalarda görüyoruz. 2019’dan sonra maalesef verilen sözler ihmal edilerek bırakın bu beldelerin haklarının verilmesini belediyelerin personel konusunda araç ekipman konusunda hizmetler konusunda içi boşaltılarak bu beldelerde sadece birer memur bırakılmak suretiyle araç ekipmanları da merkeze çekildi.
Biz şehrin o günkü şartlarda kanalizasyona bu beldelerin kanalizasyonlarını dahil etmek için 5 belediye bir araya gelerek iller Bankası’na gittik ve dedik ki Ulalar halkının Kavakyolu, Çukurkuyu, Yalnızbağ halkının daha modern bir belediyecilik hizmeti karşılaşması için artık kuyulardan bu beldelerdeki haneleri kurtarmalı. Erzincan Belediyesi’nin aratmasına kadar bir hattı yapıp bir şekilde bu altyapı çalışmasını bitirmeliyiz dedik ve beraber yaptık. İmece usulü ile yapılan bu çalışmaları denk olacak çalışmalar maalesef hayata geçirilmedi. Sorulduğunda da onay bekliyoruz dediler. Belediye yönetimi bu konularla ilgili ihtiyaçlar bildirildiğinde bir yerden onay almaz.
Ula’da maalesef bu ihtiyaçlar geri çevrilirken nakliye ile alakalı gübre taşıma ile alakalı bir talepte bulunulduğunda komik bir ifade kullanılmış. Biz size kepçeyi kamyonu verdiğimizde bulaşığını yıkatmaya sizin ödeyeceğiniz kiradan daha fazla yıkama parasına para verdiğimiz için kusura bakmayın biz size yardımcı olamıyoruz. İşlerinizi kendiniz halledin. Öyle bir anlayış olabilir mi, Ula bu hizmetten yararlanamayacaksa gençlerin talepleri karşılanamayacaksa kadınlarımızın talepleri dikkate alınmayacaksa yaşlılarımızın bu anlamda bakım ihtiyaçları karşılamayacaksa beraberinde öğrencilerin servisiyle okullara gidiş gelişi ile alakalı aksamalar yaşanacaksa o zaman Ulanın Erzincan’a bağlanmasının ne katkısı var. Ulan neden merkeze bağlandı diye sormaz mı insanlar kendi kendine.”