Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’de havaların ısınmasıyla birlikte hayvan sürülerini otlatmak için gelen yaylacılar yerleşmeye başladı. Bahar mevsimi ile birlikte çayır ve meralar da hayvanlarını otlatmak için gelen yaylacıları iyi bir sezon bekliyor.
Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’de havaların ısınmasıyla birlikte hayvan sürülerini otlatmak için gelen yaylacılar yerleşmeye başladı. Bahar mevsimi ile birlikte çayır ve meralar da hayvanlarını otlatmak için gelen yaylacıları iyi bir sezon bekliyor. Zor hayat şartlarına rağmen özellikle bahar mevsimi ile birlikte yeni bir kış sezonuna kadar bölgede koyun ve keçi sürülerini otlatmak için gelen yaylacılar kurdukları çadırlarda barınarak yaşam mücadelesi veriyor. Hayvan yetiştiriciliğinden daha fazla verim almak için Erzincan’ın yüksek yaylalarında ve ovasında yaşamlarını sürdüren yaylacılar aynı zamanda ekmek pişirme, süt sağma, peynir yapma gibi meşakkatli işlerle uğraşarak yaşamlarını devam ettiriyor. Önemli bir geçim kaynağı olan yaylacılık için Erzincan arazi yapısıyla ve iklim koşullarıyla elverişli bir şehir. Bu nedenle Erzincan’ı tercih eden yaylacılar sezon sonunda elde ettiği verimden memnun ayrılıyor. Yaylacıların sezon boyunca uğraşları yaylalarla bitmiyor aynı zamanda ürettikleri tulum peyniri, tereyağı, yoğurt vb. ürünlerini de şehir merkezinde satarak geçimlerini sağlıyor.