SON DAKİKA
hava
Google News

İLİÇ’TE BİR CANSIZ BEDENE DAHA ULAŞILDI

Son Güncelleme :

04 Haziran 2024 - 15:17

/ 418 views kez okundu.
reklam
İLİÇ’TE BİR CANSIZ BEDENE DAHA ULAŞILDI
reklam

13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından devam eden arama çalışmalarının 145. Gününde 9 işçiden 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ulaşılan cenaze sayısı 5’e yükselirken toprak altındaki 4 işçiyi arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından devam eden arama çalışmalarının 145. Gününde 9 işçiden 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ulaşılan cenaze sayısı 5’e yükselirken toprak altındaki 4 işçiyi arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Erzincan İliç’te yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan işçi kardeşlerimizden birinin daha bedenine ulaştık. Acılı ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Toprak altında kalan tüm işçilerimize ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Erzincan’ın İliç Altın madeni Çöpler Sahası Yığın Liç Alanında 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen ve son değerlendirmelere göre dünya tarihinde hızı en yüksek toprak kayması olaylarından biri olan toprak kaymasında yaşanan heyelan sonucu 9 maden işçisi toprak altında kalmıştı. Milyonlarca ton ağırlıktaki toprak yığının altında kalan 9 işçi maalesef günler süren aramalara rağmen bulunamamıştı. Sırasıyla arama çalışmalarının 53. Gününde Uğur Yıldız’ın, 67. Gününde Adnan Keklik’in, 82. Gününde ise Ramazan Çimen ve Kenan Öz’ün cenazelerine ulaşılmıştı.

Yaşanan faciaya ilişkin TBMM tarafından tüm parti milletvekillerinden temsilcilerin katılımıyla bir araştırma komisyonu kurulmuştu. Araştırma komisyonu İliç olayında gelinen aşamada tüm verileri ele alarak sonuç raporu hazırlamak amacıyla yaşanan gelişmeleri anı anına takip ediyor. Bu süreçte de maden firması hakkında yürütülen soruşturma sonucunda 13 kişinin daha tutuklanmasına karar verilmişti.

İliç toprak yığınının altında kalan işçilerin isimleri şu şekildeydi; Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.