SON DAKİKA
hava
Google News

YAVRU YABAN KEÇİLERİ DOĞADA TEK BAŞLARINA BULUNDU

Son Güncelleme :

25 Haziran 2024 - 14:04

/ 111 views kez okundu.
reklam
YAVRU YABAN KEÇİLERİ DOĞADA TEK BAŞLARINA BULUNDU
reklam

Erzurum’un İspir ilçesinde iki yavru yaban keçisi vatandaşlar tarafından öksüz şekilde doğada bulundu.

Erzurum’un İspir ilçesinde iki yavru yaban keçisi vatandaşlar tarafından öksüz şekilde doğada bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar veteriner hekimi tarafından sağlık kontrolünden geçirilerek biberonla beslenmeye başlandı. Sağlık kontrolleri sonucunda herhangi bir sağlık problemi bulunmayan yavrular, sütkardeşi olarak büyütülüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Şube Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları sayesinde kurtarılan yavrular, veteriner hekimin özenli bakımıyla hayata tutunuyor. Veteriner hekimi açıklamasında; “Doğada vatandaşlar tarafından bulunan yavru yaban hayvanlarının sağlık problemi olmayan ya da annenin öldüğünden kesin olarak emin olunmayan yavruların yuvalarından alınarak öksüz bırakılmaması gerekiyor.”

Yavru yaban keçilerinin doğal ortamlarında korunması ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gösterilen bu çaba, yaban hayatının korunmasında büyük bir öneme sahip. Kurum yetkilileri, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını ve karşılaştıkları durumlarda müdahale etmeden yetkililere haber vermelerini önemle belirtiyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.