SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCANSPOR’UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2024 - 11:38

/ 329 views kez okundu.
reklam
ERZİNCANSPOR’UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU
reklam

24 Erzincanspor’un yeni teknik direktörü, karşılıklı anlaşmaya varılmasının ardından, sözleşmeyi imzaladı.

24 Erzincanspor’un yeni teknik direktörü, karşılıklı anlaşmaya varılmasının ardından, sözleşmeyi imzaladı. Eski futbolcu olan ve en son Altınordu FK’nın teknik direktörü olan Gökhan Ünal, 24 Erzincanspor’un yeni teknik direktörü oldu. 13 Şubat Şehir Stadyumu’na gelerek Kulüp Başkanı Ömer Akyürek ile birlikte Stadyumu gezdi. Stadyumu gezdikten sonra basın açıklaması gerçekleştirilerek ardından imzalar atıldı. Burada ilk olarak konuşan 24 Erzincanspor Başkanı Ömer Akyürek şu ifadelere yer verdi;

“2024-2025 futbol sezonuna başlarken tüm Erzincan’ımıza tüm spor kamuoyuna hayırlı uğurlu olsun diyorum. 2023-2024 futbol sezonunda bize hizmet eden tüm sporcularımız ve teknik ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hizmetlerine çok teşekkür ediyoruz. Bize keyif yaşattılar bu şehrimize. Onları da unutmamak gerekiyor. Yeni sezon itibariyle de Gökhan Ünal Hocamızla böyle bir yola çıkmaya karar verdik. İnşallah yolumuzu hep birlikte yürüyeceğiz. İnşallah başarılı olacağız. Amacımız da zaten budur. Hiç kimse başarısız olmak için buraya gelmez. Ümit ediyorum ki hocamın da zaten backgroundu yüksek. Eski Süper Lig oyuncumuz, hocamızı da herkes tanıyor. Şehrimize güzel şeyler katacağına da inanıyorum olacak tabii ki ama bu birlikte olacak. Sadece bu hocayla kulüpte olmuyor. Şehrin de buna katkıda bulunması gerekiyor. Şehir bir şekilde destek verecek. Evet geçen yıl az buz bir şeyler alabildik ama bu sene iki katı katkı bekliyoruz. İnşallah bu sene daha katkıyı bekliyoruz. Malum süreci işte dünyayı sarsan bir ekonomik bütçe var. Bu bütçe ister istemez takımları da sarsıyor. Tabii ki ihtiyacımız olacak. İki kat ihtiyacı olacak. Şehirden bu konuda da desteklerini bekliyoruz. Başarı isteniyorsa başarıya da bulunmak gerekiyor. Sadece istemekle olmuyor. Maddi anlamda şehrin bütün mihenkleriyle, birleşmek istiyoruz. Futbolun evrensel olduğunu her seferinde ben anlatıyorum. Evet futbol evrenseldir. 24 Erzincanspor kulübü de her kesimdir. A’dan Z’ye olan siyaset üstü bir şeydir

futbol. Onun için tüm şehrimizde, şehrimizin tüm ileri gelen insanlarının, Milletvekillerimizi, Belediye Başkanımız, Valimizi 2024-2025 futbol sezonunda desteğe çağırıyoruz. Daha önceki verdiği destekler gibi aynı destekleri bu sene iki katı olarak bekliyoruz. Destekleri yanımızda oldular. Aynı bir daha bekliyoruz. Bir daha arzu ediyoruz. Gökhan hocamla da evet istişaremizi yaptık, konuştuk. Şehrimize gelir misin dedik. Hocam da evet ben Anadolu insanıyım. Anadolu’ya gelmekten keyif alırım. Onur duyarım dedi. Üç aşağı beş yukarı anlaştık. Bu iş zaten bitirdik. Bugün de burada olmamızın sebebi evet yeni bir takım kurmak. Yeni bir şekil vermekle ilgili buradayız.”

Arından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Akyürek şu ifadeleri kullandı;

“Eski futbolcularımızın artık çoğuyla yollarımızı ayırdık. Çoğu da dönüş yapmayacak. Süreci zaten iyi kötü biliyorsunuz. Onlar da bize sağ olsunlar bizi bu kategoriye getiren arkadaşlarımızdı. Çoğu başka kulüplerle anlaşsınlar. Ama bize değiştirilmişleri olmayan arkadaşlarımız var. Dönüşü olanlar da olur işe devam edeceğiz Bununla ilgili zaten Sercan Bey Sportif Direktör görüşmeleri yapacak. Dönen olursa devam edeceğiz. Futbolcu havuzuna gelince Gökhan Hocamın da futbolcu havuzu var. Bizim transfer komitesinin de Ali Bey’e bir Sercan Bey, Fatih Bey ve Ramazan Bey’in takip ettiği ve havuz oluşturduğu bir futbolcu havuzumuz var. Harmanlanacak, görüşülecek. Evet aynı anda gelen futbolcularla iletişim kurulup transferimize başlayacağız ama bu arada işte alt kümelerden birkaç tane Gökhan hocamdan önce biz transferimizi yaptık. Hem bu kulübü gelecekle ilgili futbolcu işte bizim Ali gibi, Ali Altınöz gibi Türk futboluna böyle aldık. Bu kulübe ileriye de düşünüyorum oynarsa da hocanın takdiridir. Oynayacaklar bunlar ama transferi hep birlikte istişareli, ortak havuzdan gideceğiz. Yani hocamın istediği, bizim istediğimizi değil, hepimizin bildiği, siz biz diye bir şey olamaz. Ortak kararlar, takımın lehine olan, hangi futbolcu daha iyi olacaksa birlikte karar verip yolumuza devam edeceğiz.

Tabii ki hedefsiz olmaz. Rotasız gelir rüzgâra mahkûmdur. Her kulübün kendine özgü mutlaka ki hedef olacaktır. Kim şampiyon olmak istemez? Herkes olmak ister. Tabii ki hedefimiz yine mütevazı gitmeye çalışıyoruz çünkü bütçemiz çok kısıtlı gideceğiz. Hocama da bunu zaten en baştan konuşarak anlaştık olacak ona göre kabul ettik yani zaten. Bütçemiz iyi oldukça biz üstüne koyarak devam edeceğiz. Tabii ki şampiyon olmak istiyoruz. Yine hedefimiz play-off ve şampiyon olmak. Ama bunu söylemek erken olur. Bu cümle çok yanlış olur. Yani şampiyon olabilmek için bütçenin çok şampiyonluğu iddialı hale getirebilmek için bütçelere sahip olmak gerekir ki bu iddiayı şu anda ortaya koyuyor. Ama öyle bir diploma olmadığı için böyle bir iddia kuramıyorum ama biz Erzincanspor kulüp yönetimi olarak böyle kolej takımı kurmaya çalışıyoruz. Kolej takımı kuruluyor ve çok iyi inanmışlıklarla yola çıkılıyor Aynı şekilde geçen seneki gibi devam edeceğiz. Bütçemizde oldukça hocamın da istediği, biraz daha farklı olan daha bütçesi yüksek olan iki üç transferle de yolumuza devam edeceğiz.

Ardından konuşan 24 Erzincanspor’un yeni teknik direktörü Gökhan Ünal şu ifadelere yer verdi;

“Anadolu şehirleri Anadolu şehirlerini sevmişimdir. Hani büyük şehirden daha çok keyif alırım Anadolu şehirlerinden. Bir de işin sadece futbolla alakalı olduğu için hani şehrin çok büyük olmuş çok önemi yok benim için. Zaten hayatım tesisle ev arasında geçiyor. Hani benim eşim ailem İzmir’de yaşıyor. Evime bile yani iki haftada bir falan gidiyorum. Yani takım durumu benim için her şeyden daha önemli. İnşallah bu sene de Erzincan için, Erzincanspor için elimizden geleni yapacağız. Evet zorlu bir sürece girdik. Yani ciddi transferler yapmamız lazım. Takımda oyuncu anlamında eksiklerimiz var. Zaten başkanımızla konuşuyoruz. İyi bir kadro oluşturup sezon başlangıcını da iyi geçirip sezonu iyi bir şekilde girmek istiyoruz.

Grup zorlu bir grup. Açıkçası ya da ölüm grubu derler ya öyle bir grup ama bu aşamada evet futbolda para çok önemli bir şey. Transferler çok önemli bir şey ama çok para harcayıp Çıkamıyorum ben. Futbol oynadığım dönemde de çok gördüm. Amaç takımı birleştirmek. Ben başkana diyorum. Benim için önemli olan beş altı tane iyi oyuncu. Yani şartlarımız biz onun için zorlayacağız. Ondan sonrası genç, dinamik futbola aç oyuncular bunlar. Ben takıma on beş tane asker şey on beş tane general oyuncu istemem. Çünkü o zaman aile ortamından çıkıyorsunuz. Çünkü çatışmalar başlıyor. Ben başkanla konuşurken dedim ki bana dedim iskelet altı yedi tane oyuncu alalım. Benim istediğim takımın sahada lider baskılı takım için savaşan karakterli oyuncular çok var ve gelecek oyuncu da çok önemli aslında. Takım kurma kısmına ve takımımıza oyuncu yok gibi bir şey. Dışarıdan kiralıklardan gelenler olacak ama bu beni endişelendirmiyor. Önümüzde çok uzun bir süreç var. Benim hedefim 15 Temmuz’da Allah izin verirse sezonu açmak. 15 Temmuz’a kadar istediğimiz üç dört transferi gerçekleştirmek. Ondan sonra yavaş yavaş gitmek. Çünkü istediğim oyuncuları aldığımızda yanlarına yerleştirmek daha kolay oluyor Ya benim hedefim genç, dinamik. Tecrübeyle genci harmanlayıp güzel bir ortam yaratıp ondan sonra yoluma devam etmek. Tabii ki gönül ister ki onu da alalım, bunu da alalım ama o işin başka boyutu. Bütçemiz belli tabii başkan da bahsetti. Dışarıdan destek gelirse çok mutlu oluruz ki istiyoruz bunu biz de açıkça dışarıdan gelen ekstra destekler takım için daha olumlu bir hava yaratacaktır. Ama dediğim gibi futbolda sadece para şampiyon yapmıyor olsaydı işte Fenerbahçe her sene şampiyon olurdu. İşte ne bileyim Iğdır işte kaç yıldır uğraşıyor şampiyon olurdu. Önemli olan takımı birleştirmek ve o takımı aile ortamında yaşatmak. Ben yarışmacı bir ekip oluşturmayı düşünüyorum. Şampiyonluğu her hoca ister. Ben de istiyorum ama hedefi böyle gösterip sonra kimse yüzmek istemiyorum ama bu takım kuracağımız takım inşallah hep play-offun hakkının içinde olacak.”

“İBRAHİM’İN KALMASINI İSTİYORUM”

Takımda kalmasını istediği oyunculardan birinin İbrahim olduğunu belirten Teknik Direktör Gökhan Ünal, Başkanım dedim özellikle ben İbrahim’in kalmasını çok istiyorum. Iıı çünkü oynatacağım oyun İbrahim’in tam istediği bir oyun olacak. Çünkü ben ikinci ve üçüncü bölge oyununu çok seviyorum. Set oyununu çok seviyorum. Yani baskılı pres yapan topu kaptırdığında tekrar topu kapan bir takım kurma hedefim var ve oyunum üçüncü bölgede oynatacağım zaman İbrahim’in orada o rolü çok önemli. Eğer dediğim gibi şartlarda anlaşırsak İbrahim’in devam etmesini istiyorum.

Teknik Direktör Ünal diğer sorulara şöyle yanıt verdi; “Futbol oynadığım dönemde de baskın takımlarda çok önemli. Hiçbir zaman kendimi baskıda hissetmedim. Çünkü baskıya alışık bir adamım. Anadolu kulüplerinde çok oynadım. Anadolu kulüplerinde de çok çalışacağız. Sakaryaspor’da çalıştım. Orada da baskı çok büyüktü. Play-off oynamak evet her takımplay-off içinde olmak ister. Hani biz burada bütün futbol sahada oynanıyor ama içinde olacağım diye bir baskı hissettirmiyorum. Çünkü kuracağımız oyunu oynatacağımız oyun buna bunun için çok önemli. Alacağımız oyuncular da bunun için çok önemli. Evet geçen sene play-off oynadı. Ama geçen seneki grupla bu sene grup aynı grup değil. Geçen sene takımlar daha zayıftı. İşte para harcayan kulüpler küme düşmeye oynadı ondan sonra ekstradan işte para harcama kulüpler yukarıyı zorladı. Bunun için bir baskı oluşturmuyor. Şimdi işte önümüzde 4-5 tane grupta takım var. Ciddi paralarla da ciddi transferler yapıyorlar ama futbol sahada oynanıyor. Maç oynanmadan da kazanılmaz ama herkesi sahaya bekliyorum. Benim futbol oynarken de hedefim buydu. Ben Fenerbahçe’yle oynarken beklerdim. Ben sahada cevabımı veririm derdim ki ben Erzincan’ın bu stadı çıkılmaz noktaya getirmek istiyorum. İnşallah. Yani öyle bir ekip yaratabilirsem o benim kendi mentalitemi futbolculara aktarabilsem zaten kimin geldiğini önemi olmayacak.”

Arından Teknik Direktör Ünal sözleşmeye imza atarak, 24 Erzincanspor atkısını taktı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.