SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCANLI ÖĞRENCİLER ‘’KÖYÜMDE 3 GÜN’’ PROJESİ İLE KÖY HAYATINI DENEYİMLİYOR

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2024 - 11:05

/ 151 views kez okundu.
reklam
ERZİNCANLI ÖĞRENCİLER ‘’KÖYÜMDE 3 GÜN’’ PROJESİ İLE KÖY HAYATINI DENEYİMLİYOR
reklam

Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen ‘’Köyümde üç gün’’ projesi ile lise öğrencileri 3 gün boyunca belirlenen köylerde köy hayatını deneyimliyor. Vali Hamza Aydoğdu, proje kapsamında Erzincan merkeze bağlı Tatlısu, Binkoç ve Aydoğdu köylerinde bulunan lise öğrencilerini ziyaret etti.

Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen ‘’Köyümde üç gün’’ projesi ile lise öğrencileri 3 gün boyunca belirlenen köylerde köy hayatını deneyimliyor. Vali Hamza Aydoğdu, proje kapsamında Erzincan merkeze bağlı Tatlısu, Binkoç ve Aydoğdu köylerinde bulunan lise öğrencilerini ziyaret etti. Binkoç köyünde ise dut pekmezi yapan öğrenciler ve köy sakinleriyle sohbet eden Vali Aydoğdu daha sonra Aydoğdu köyünde ki öğrencilere ziyarete gitti. Orada da tandır ekmeği yapan kadınlarla ve onlara yardım eden öğrencilerle sohbet etti. Aydoğdu’nun son durağı ise Tatlısu köyü idi. Tatlısu köyünde de tarlada çilek toplayan öğrencilerle ve öğrencileri köylerinde en güzel şekilde ağırlayan, onlara köy yaşantısı konusunda rehberlik eden, bilgi ve tecrübelerini aktaran köy sakinleriyle bir süre sohbet etti.  Daha sonra öğrencilerle birlikte köy odasına geçen Aydoğdu, aşıklar tarafından seslendirilen türküleri ve deyişleri beğeniyle dinleyerek, zaman zaman söylenen türkülere eşlik etti.

Vali Hamza Aydoğdu; gençlerimize çok güzel anılar biriktirecek, tecrübeler kazanmalarını sağlayacak “Köyümde 3 Gün” projesinin farklı öğrencilerle ve diğer köylerde de devam edeceğini belirterek, “Deneyimlemek ve yaşamak çok farklı bir şey. Eğer yaşarsanız hayatınız boyunca onu unutmazsınız. Biz, öğrencilerimizin yaşayarak, görerek ve deneyimleyerek bir şeyler öğrenmesini istiyoruz. O nedenle de bu projeyi başlattık. Öğrencilerimizi kendi çocukları gibi bağrına basan, en güzel şekilde misafir eden ve köydeki yaşantıyı bizzat yaşamalarını sağlayan köy muhtarımıza ve köylülerimize teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız, burada öğretmenlerinin ve diğer görevlilerimizin de gözetiminde köy yaşantısı hakkında tecrübe kazanıyor. Yeri geldiğinde tarlada çapa yapıyor, hayvanları güdüyor, süt sağıyor. Bunlar gençlerimiz için çok güzel tecrübeler. Şehirde sofralarımıza gelen ürünlerin, sofralarımıza hangi aşamalardan geçerek geldiğini görmüş oluyorlar. Öğrencilerimizin hiç bir zaman unutamayacakları bu güzel anıları yaşamalarını sağlayan köylülerimize, muhtarımıza, Milli Eğitim, AFAD, Gençlik ve Spor ile tüm görevlilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi

 

 

 

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.