SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN’DA TOPLU SERA BÖLGESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Son Güncelleme :

17 Temmuz 2024 - 11:11

/ 139 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN’DA TOPLU SERA BÖLGESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU
reklam

Erzincan’da seracılığın geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılacak olan Toplu Sera Bölgesinde ilk çalışmalar başladı.

Erzincan’da seracılığın geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılacak olan toplu sera bölgesinde ilk çalışmalar başladı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda Valilik koordinesinde Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 505 dönümlük Erzincan Toplu Sera Bölgesinde ilk kazma vuruldu.

5 – 15 dönüm arasında toplam 30 ayrı parsele ayrılarak 30 farklı alt yükleniciye kiralanan alanlarda Erzincan İl Özel İdaresi seraların iç yolları ve ana yolları için çalışmalara başladı. Devlet Su İşleri 82. Şube Müdürlüğü ekipleri de drenaj kanallarını temizleme çalışmalarına başladı. Vali Yardımcısı Yusuf İzci, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özker, Tarım İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş, Devlet Su İşleri 82.Şube Müdürü Ragıp Tamer Yılmaz ve teknik ekiplerle birlikte alanda incelemelerde bulundu.

IPARD 3 Hibe Destek Programı kapsamında 15 Ağustos da sona erecek hibe desteklemeleri için Alt yükleniciler tarafından projeler hazırlanarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na başvuru yapılacak.

Oluşturulacak Erzincan Toplu Sera Bölgesinde birinci ürün olarak yıllık 8.500 ton domates, ikinci ürün olarak yıllık 2.5 milyon adet marul hasadı hedeflenirken yaklaşık 700 kişilik ilave istihdam ve Erzincan ekonomisinde 200 milyon TL’lik parasal döngü katkısı ortaya çıkacak.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.