SON DAKİKA
hava
Google News

VALİ AYDOĞDU BESİ OSB HAKKINDA ALANDA BİLGİLENDİRDİ

Son Güncelleme :

02 Ağustos 2024 - 15:23

/ 171 views kez okundu.
reklam
VALİ AYDOĞDU BESİ OSB HAKKINDA ALANDA BİLGİLENDİRDİ
reklam

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat ve Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin’le birlikte, Tarıma Dayalı İhtisas BESİ OSB alanını ziyaret ederek, Bölge Müdürü Mustafa Erdem’den bilgi aldı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat ve Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin’le birlikte, Tarıma Dayalı İhtisas BESİ OSB alanını ziyaret ederek, Bölge Müdürü Mustafa Erdem’den bilgi aldı. Vali Aydoğdu burada yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Erzincan merkez Yalnızbağ Mimarsinan Mahallesi Çerhanek Mevkiinde bulunan arazide kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas BESİ OSB’nin ihalesine çıkıyoruz.92 parselden oluşan, 17.000 büyükbaş hayvan kapasiteli 82 işletme parseli (Minimum 6000 m²), 6 adet sanayi parseli ( 1 adet 250 Büyük Baş/gün kapasiteli et kombinası, 1 adet soğuk hava deposu, 1 adet 5.500 metre küp kapasiteli biyogaz tesisi) 4 adedi idari ve sosyal alanı (Hayvan hastanesi, Acil kesim ünitesi, Tır parkı, Cami, İdari bina) oluşturan parsellerden oluşmaktadır.

Bölgede idari tesislerde 15 kişi, entegre tesiste 85 kişi, işletmelerde 270 kişi olmak üzere 370 kişinin doğrudan,1000 kişi dolaylı istihdamı olacak. Yıllık 7650 Ton et üretimi ile Erzincan Ekonomisine 3 milyar 600 milyon TL katkısı olacak. İhale tarihi 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılacak. Erzincan’ımız için hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.