SON DAKİKA
hava
Google News

DAĞ: “1071 ZAFERİYLE AYAK BASTIĞIMIZ VATANIMIZIN TAPUSU 30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE TESCİLLENMİŞTİR”

Son Güncelleme :

30 Ağustos 2024 - 9:06

/ 158 views kez okundu.
reklam
DAĞ: “1071 ZAFERİYLE AYAK BASTIĞIMIZ VATANIMIZIN TAPUSU 30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE TESCİLLENMİŞTİR”
reklam

ERT Şah Medya ve Gündem 24 Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şah Rıza Dağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

ERT Şah Medya ve Gündem 24 Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şah Rıza Dağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Dağ, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıldönümüne ilişkin yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimizin vatanımızı işgal eden güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da başlattığı destansı mücadelenin, 30 Ağustos 1922’de şan ve şeref dolu bir zaferle nihayete erdiği kutlu günün 102. yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve minnet ile anıyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanının ölümsüz bir simgesidir.

Kazanılan Büyük Taarruz ile birlikte, tarihten silinmek istenen milletimiz genci yaşlısı, kadını erkeği demeden istiklal ve istikbaline sahip çıkarak hak ettiği bu zaferi şanlı tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Bugün bizlere düşen aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan Vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük anlam ifade etmektedir.

Bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen 30 Ağustos Zaferi, milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığının, güçlü birlik ve beraberliğinin de unutulmaz sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik ve komutanlık yeteneği, silah arkadaşlarının cesareti ve Türk Milletinin bağımsızlık ruhu ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi, vatanına bağlı, milletine inanan insanımızın destanı olarak tarihte önemli bir yere sahiptir.

30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Milletimiz bu destanla, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Sadece düşmanla değil yokluklarla da büyük mücadele eden Aziz Milletimiz, azmi ve inancı sayesinde düşmanının kirli emellerini tersine çevirmeyi başarmış, istiklal mücadelesinden zaferle çıkmıştır.  1071 zaferiyle ayak bastığımız vatanımızın tapusu 30 Ağustos zaferi ile tescillenmiştir.

Milletimiz tıpkı 30 Ağustos’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da aynı kararlılık ve cesaret örneğini ortaya koyarak Ülkemizin geleceğine, demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu nedenledir ki milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelelerin sonucunda kazanılan bağımsızlığını koruyacak ve asla kimseye boyun eğmeyecektir. Bu nedenledir ki zaman ve şartlar değişse de vazifemiz hep aynıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.