SON DAKİKA
hava
Google News

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ERZİNCAN’DA YAPILDI

Son Güncelleme :

05 Eylül 2024 - 11:09

/ 179 views kez okundu.
reklam
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ERZİNCAN’DA YAPILDI
reklam

3-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası, toplamda 10 ülkeden ve Türkiye’den katılım gösteren 120 sporcu ile Erzincan’da başladı.

3-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası, toplamda 10 ülkeden ve Türkiye’den katılım gösteren 120 sporcu ile Erzincan’da başladı. Erzincan Çakırman Mevkiinde 2200 rakımda başlayan Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmanın açılış programına ise Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakan’ı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rekörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, Türkiye Hava Sporları Fedarasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve çok sayıda sporcu ve davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Binali Yıldırım, “kapı açık” diyerek yarışmayı başlattı.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI BURADA BELİRLENECEK

Erzincan Ekşisu Çakırman mevkiinde düzenlenen Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın kazananları Türkiye Milli Takımı’na seçilecek. Toplamda 5 gün sürecek olan yarışmada 10’u kadın olmak üzere 10 farklı ülkeden 120 yarışmacı yarışıyor. Bu yarışmanın sonunda kazanan Türk sporcular, Türkiye Milli Takımı’na seçilecek.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz emeği geçenlere teşekkür etti.

Arından konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu şu ifadeleri kullandı;

“Bugün burada ayın 3’ü ve 8’i arasında Türkiye Şampiyonası olacak ve 5 gün sürecek bu yarışma. 1984 yılında dünyaya gelen Milli Sporcumuz Orkut Baysal adına düzenleniyor bu yarışma. nu da rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Değerli Başbakanım, Erzincan zat-ı alinizin temellerini attığı ve her zaman ilgilendiği hava ve su sporları, motor sporlarında Türkiye’nin cazibe merkezi olmaya aday bir ilimiz. İnşallah eksiklerimizi görerek, gelecek yıl daha iyisini, daha güzelini yapmak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstereceğiz. Ben bütün sporcularımıza, Erzincan’a hoş geldin diyorum. Yarışmanın kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum.”

Son olarak konuşan Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı ve Son Başbakan Binali Yıldırım şu ifadelere yer verdi;

“Yamaç Paraşütü Türkiye seçmeleri Erzincan’da yapılıyor. Erzincan’da yapılması bir tesadüf değil. Tabii ki Erzincan, hem kış sporları hem doğa sporları, su sporları ve hava sporları bakımından en ideal bir coğrafyaya sahip. İşte böylesine ideal bir coğrafyada Yamaç paraşütü yarışmalarının yapılması ilimizin farklı ayrıcalıklı özelliğini de ortaya çıkarıyor. Kışın Ergan Dağı’nda kayak, yazın Karasu’da Fırat’ta rafting, ve yine bu mevsimlerde yamaç paraşütü ve benzer doğa sporları denince akla gelen yer Erzincan’dır. Çünkü Erzincan’ın etrafı dağlık, ortası bağlık güzel dünyada cennetten bir köşe olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılacak yarışmaların Orkut Baysal adı düzenlenmesi de elbette ki bir vefanın ifadesidir. Milli yamaç paraşütü sporcumuz Orkut Baysal geçen yıl bir kaza sonucu bu dünyadan baki aleme göç etti. Onun adını ve hatırasını yaşatmak amacıyla bu yarışmanın düzenlenmesi çok anlamlı. Federasyon Başkanımıza ve ilgili bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Kazasız belasız çok güzel bir yarışın gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum.

Bugünkü parkurumuz yetmiş kilometreyi aşan Esence Dağı yamaçlarından Otlukbeli Savaş Meydanına, Zafer Meydanına inen bir güzergâh olacak. Bu güzergâhta gökyüzünde paraşütçülerimiz, bütün hünerlerini ortaya koyarak yarışmalarını gerçekleştirecekler.

İnsanoğlunun kanatlanıp kuş gibi uçma merakı yeni değil. 1640’larda Hezarfen Ahmet Çelebi ile başlayan bu hayali yaşanan acı hatıralara rağmen hiç yok olmamış ve tarih boyunca insanoğlu uçmak için her yolu denemiştir. Bugün artık teknoloji çok gelişti, imkânlar çok gelişti gerekli emniyet tedbirleri en üst düzeyde var. 130’a yakın yamaç paraşütçüsü otuzu yurt dışından misafirimiz olmak üzere bugün burada hünerlerini gösterecekler. Hem önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına bir nevi bir hazırlık, bir prova niteliğinde bir etkinlik olacak. Burada ortaya konulan başarı elbette ki 2025’te Dünya Yamaç Paraşütü Yarışmasının Türkiye’de, Türkiye’de de Erzincan’da gerçekleşmesinin önünü açacaktır. Bu vesileyle bir kez daha bu yarışma için burada bu tesisin bu rampaların hazırlanması, yolların elden geçirilmesi için gayret gösteren değerli Valimize çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yarışmanın sporcularımız için, ülkemiz için özellikle can Erzincan’ımız için de hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Son Başbakan Binali Yıldırım yarışmanın açılışını gerçekleştirdi. Sporcular Ekşisu Çakırman Mevkiinden havalanarak yaklaşık 4 bin 4 bin 500 rakıma çıkarak Otlukbeli Savaş Meyhdanı’na iniş gerçekleştirdiler.

Yarışma öncesinde Türk Kadın yarışmacılardan olan İrem Deniz Erzincan’da ilk defa uçtuğunu belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“İzmir’den geliyorum buraya. 2018’den beri bu sporu yapıyorum Yamaç paraşütü ama yaklaşık 1 yıldır yarışmalara katılıyorum. Erzincan bölgesine ilk defa geldim. Erzincan çok merak ettiğim bir bölgeydi. Bu yarışmayla gelmiş olmam bu mutlu etti beni. Dün bir uçuş gerçekleştirdik. Gayet güzel bir uçuş oldu. Erzincan’ın coğrafyasına yani dağlar üzerinde manzarası mükemmeldi.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.