SON DAKİKA
hava
Google News

MUMCU, TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ELÇİSİ

Son Güncelleme :

12 Eylül 2024 - 14:59

/ 156 views kez okundu.
reklam
MUMCU, TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ELÇİSİ
reklam

Kültür ve Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Türkiye’nin kültürel anlamda diğer ülkelerle olan işbirliklerinin elçisi olmuş durumda.

Kültür ve Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Türkiye’nin kültürel anlamda diğer ülkelerle olan işbirliklerinin elçisi olmuş durumda. Son olarak, Bakan Yardımcısı Mumcu, St. Petersburg’da düzenlenen 10. Uluslararası Birleşik Kültürler Forumu Programı kapsamında, St. Petersburg Hükümeti Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Arbi Abubakarov ile bir araya geldi.

Görüşmede, St. Petersburg Hükümeti ile Türkiye arasındaki kültürel işbirliğine yönelik beklentilerin daha verimli hale getirileceği konuşmalar yapıldı.

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında 2024 yılında 16 şehirde toplamda 144 gün sürecek olan festivallerde ise Mumcu’nun emeği büyük. Son olarak bu yıl 3.’sü düzenlenen Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nde ise Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşturuldu.

TÜRKİYE’Yİ KÜLTÜREL ANLAMDA DIŞARIDA TEMSİL EDİYOR

Bakan Yardımcısı Mumcu, Kazakistan’ın ev sahipliğinde yaklaşık 90 ülkeden 2 binden fazla sporcunun katılımıyla yapılan 5. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış töreni için Astana’daki programa katıldı. Mumcu Türkiye’yi diğer ülkelerde de kültürel anlamda temsil ederek, Türkiye’nin Kültürel Elçiliği görevini layığıyla yerine getiriyor.

Bu yıl “Büyük Bozkırda Buluşma” temasıyla düzenlenen ve kadim kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan spor dallarımızı tüm dünyaya başarılı bir şekilde tanıtan organizasyonda gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Mumcu, Türkiye’nin kültürel anlamda diğer ülkelerle olan işbirliklerinin elçisi olmaya devam ediyor.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.