SON DAKİKA
hava
Google News

MÜFTÜ FAKİRULLAHOĞLU BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Son Güncelleme :

12 Eylül 2024 - 15:59

/ 96 views kez okundu.
reklam
MÜFTÜ FAKİRULLAHOĞLU BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
reklam

10 Ağustos 2024 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 32628 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Erzincan Müftülüğü’ne atanan İsmail Fakirullahoğlu, Erzincan’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

10 Ağustos 2024 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 32628 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Erzincan Müftülüğü’ne atanan İsmail Fakirullahoğlu, Erzincan’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Müftü Fakirullahoğlu yaptığı açıklamada, basın mensuplarına toplumda merak edilen konular hakkında bilgiler verdi. Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun çalışmaları, Gençlik Merkezleri faaliyetleri, Kur’an kursları, 4-6 yaş ve 7-10 yaş grubu kurslar hakkında bilgiler ve ibadet yerlerinin yönetimine dair bilgiler aktardı. Müftü Fakirullahoğlu, dinin temel prensipleri ve toplumdaki dini konulardaki yanlış anlamaları düzeltmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, dinin barış, hoşgörü ve adalet ilkeleri üzerine olduğunu vurgulayarak, toplumda bu değerleri yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ifade etti. Program basın mensuplarının sorularıyla devam etti. Müftü Fakirullahoğlu soruları yanıtlayarak daha detaylı bilgiler verdi.

Burada Erzincan’da yapılan ve yapılması planlanan projelere yönelik açıklamalarda bulunan Müftü Fakirullahoğlu şu ifadelere yer verdi;

“Elhamdülillah böyle bir şehre atanmanın hem mutluluğunu hem de şükrünü yaşıyorum. Allahuteala bu aziz şehre hayırlı hizmetler yapmayı bize muvaffak eylesin. Allahuteala bize bu görevi emanet edenler önce Rabbim kendisine sonra bu görevi emanet eder karşı mahcup ettirmesin. Erzincan’ın eski müftülerine baktığımızda, hepsi çok kıymetli, çok değerli ve ülkede işin yapmış büyük hizmetler etmişler. Rabbim böyle bir hizmeti yani bize takdir etmiş. Allah’ın o büyüklerin yoluna bana da nasip eylesin. Onların bırakmış olduğu yerden devam etmeyi, onların başlatmış olduğu bu hizmet kervanında da bir o hizmeti arkadaşımla beraber Rabbim istedi bu yaşamında dua ediyorum. Ben Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle zatı alinizi davet ettim. Davete icabet ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Erzincan Müftülüğümüzün o kadar güzel hizmetleri var, onları da hem sizlerle paylaşmak, hem de Mevlid-i Nebi haftasını sizinle beraber bir startını vermek için burada bir arada geldik. Erzincan Müftülüğümüzün kıymetli misafirlerimiz önce Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak yapılan çalışma bizden önceki büyüklerimiz tarafından Müftü hocalarımız, Kur’an kursu hocalarımız, ondan sonra din görevlilerimiz tarafından yapılan hizmetlerden birkaç tanesini sizinle paylaşmak istiyorum.

“Değerleri ile güçlü ailem” projesi kapsamında başkanlık mücadele eden Doktor Selman Yiğit tarafından ailede zaman dilimi konu konferans verilmiş. Konferansta ilimizin her tarafından ablalarımız teyzelerimiz, yengelerimiz genç kızlarımız bu konferansa katılmışlar. Yapılan konferansla yaklaşık bin kişiye ulaşılmıştır. Geri dönüşler alınmış, çok olumlu geri dönüşler. İnşallah bu yıl da bu yapılan konferansların devamı gelecek. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüyle ortaklaşa yapılan kadınlara yönelik şiddetle mücadele olan Doktor Adem Börek hocamız yaklaşık sekiz kişi sevgi gibi ve memleket konu programlarımız. Belki de en çok ihtiyacımız olan şey gibi bilgi ve nezaket. Peygamberlerin ahlakıdır bu. İnşallah sevgi dili bütün ilimizde özelde kendi bütün ülkemizde hakim olur. Birimiz daha iyi anlayabileceğiz. Daha tatlı bir üslup ile birlikte diyalog içerisinde göreyim.

İlimizde merkeze bağlı Beylik Cami’de dört haftalık süre, baba okulu semineri yapılmış. Bu projede yaklaşık beş yüz kişi ulaşılmıştır. Bu da önemli. Biz babanın ailesi çocuğu, çocuklarla bir yavru, aile reisimiz bununla alakalı uzman seminerler vermiş. İnşallah bu yolda kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ailemiz değerleriyle koruyoruz projesi kapsamında merkeze bağlı el sevenler Kur’an kursunda on hafta süre aile hekimleri kendileri verilsin. Burcu ile yaklaşık elli yıl hanımefendi ulaşılmıştır. Bunlar çok kıymetli projeler bizim için ayrı sosyal il müdürlüğü tarafından da bu yapılan çalışmalar yakından izlendiği ve takdir ediliyor. Mükellefsel vefa projesi kapsamında ilimizdeki ilçe dolaplı Kuran kurslarımıza yaşlık dönemiyle ilgili eğitici seminerler verilmiş. Bu projeyle yaklaşık Bin kişiye ulaşılmış. Hepimiz birer inşallah. Allah hayırlı ömürler nasip eylesin. Sağlığımızı daim eylesin. Hepimiz birer yaşlı adayıyız. Nasıl davranma sevinci geldiyse, nasıl davranmasını istiyorsak o şekilde davranmak mecburiyetindeyiz. Bu şekilde caridir. Bizim bu ulu çınarlarımız en güzel şekilde muamele edilmesi, davranılması, onlara hürmette kusur edilmemesi ile alakalı seminerler yapmış ve seminerli geri dönükler alınmış çok güzel de dualar almışız. Bu konuyla Erzincan Valiliği tarafından yürütülen huzur için Erzincan proje Kapsamında büromuz bayileri tarafından ilimizdeki ortaokul düzeylerine ve merkezde bazı köylerdeki kuran kurslarında ahirete konuluk şeyler verilmiştir. O çok önemli.

Yani aile içerisindeki maneviye çocukların yani hem dil bakımından hem beden bakımından uyulması gereken dikkat edilmesi gereken hususlar uzman hocalarımız tarafından verilmiştir. Bunlar daha önceden eğitimlerini almışlar. Nasıl anlatıcıyla alakalı bu konuda profesyonel hocalarımız böyle bir ayete mahrum ettiniz. Onu söylememiştim. Bu çok önemsiyoruz. İnşallah bunun devamı da gelecektir. Erzincan valiliğimiz arasında yürütülen Can Aydın projesi kapsamında beş hafta sürecek olan temel aile birliği verilmiştir. Aile toplumu hatta malumdur değildir. Asla yıpratılmaması, daha manası o yapının korunmuş olması lazım ki toplum huzurlu olsun. Yani selametli olsun. Biz buna çok önem veriyoruz. Erzincan’da aile yapısı çok güçlü. Çekirdek ailesi çok kuvvetli olan bir ilimiz. Bu inşallah temel ayet bilgisiyle alakalı hem valilik tarafından hem de müdürümüz tarafından kaldığı yerde devam edecektir. Bu konuda da hocalarımız davet edecek. Üniversiteli hocalarımız bu anlamda uzman olan hocalarımız il dışında ve ifade edecek. Aile ve Milli Rehberlik Bürosu tarafından yürütülen yılanda bilinçli bir ömür benden dilini işitir. Projeleri kapsamında yaklaşık on çiftimize temel aile eğitim seminerleri ve başkanlık yayınlarında oluşan Aile Eğitim Lisesi hediye verilmiştir. Misli ve dini özel bütün halkımıza yönelik geniş katılımlı programlar icra edilmesi aile ve Milli Rehberlik Bürosu Türkiye iş birliği ve ilçeye sahip ailelere yönelik yardım kampanyaları yürütülmektedir. Özellikle Ramazan ayında bunu bir kat daha üst seviyeye çıkarıyoruz. Dezavantajlı yerlere ulaşıyoruz böyle sakin olan ailelerimizin kapısını Türkiye genelinde sadece Erzincan değil Türkiye genelindeki bütün ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Yeterli mi, yeterli değil. Ama bu konuda da Allah hayırseverlerden razı olsun. Onların emanetlerini ulaştırdık. Onu hem emin olun hem de ehliyiz elhamdülillah. Emanetimizde olduğu gibi bir gün yerlere ulaştırdık Böyle ilaçla alakalı da ben hemen bilgi olarak söyleyeyim. 2024 yılı hacca giden kişi sayımız kıymetli misafirlerim. Diyanet İşleri Başkanlığından yüz yirmi bir kişi acentelerde de seksen derece toplam iki yüz, iki yüz on bir. İki yüz on bir kişi hacca gitmiş. Evet. Gerek yani buradan gümrük var. Maşallah. Mekkeli ölme diye uçardı. Bu çok büyük bir insan. Yani büyük şehirlerde bile bu imkân yok. 2023 otel giden kişi sayısı bütünlük sarfında. Yedi yüz dört kişi. Bu da güzel bir rakam. 2024’te 2 bin 500 umreye giden kişi sayısı. Yani kasım ayında yüz altmış beş kişi buradan inecekler. Mekke ve Medine’ye inecekler. Allahuteala onların şu an için ibadetini şu anda kabul ediyor, nasip eylesin inşallah.

Biraz da bizim Kur’an kurslarımızla alakalı, yani müftülük ne yapıyor? Müftülük ne yapmış? Yani Kur’an kursları nedir? Bu da alakalı böyle küçük bir tek gideceğiz olası Kur’an kursu ücret odası desteklerimiz yani okula devam etmiyor öğrencilerimize devam edip de okul sonrası katılan kurslarımızın sayısı seksen 601 tane de tuzumuz var. Kıymetli dostlarım. Allah’tan geliyor. Orada çayımız, başörtüsü, kahve üstünde içiyor. Onun yanında uzman hocalarımız tarafından temennimiz ise Kuranı Kerim’den işte durumuna göre teşvik bilgileri, namaz süreleri, ezberleri yapılıyor. Ve bu şekliyle de huzur da eline gidiyor. 9 ay sürüyor değil mi? Dokuz ay boyunca böyle bir eğitim süreci var. Tam bir ev ortamı var. Aile ortamı var.

Yaygın eğitim olduğu için zaman olarak istediği zamanda geliyor. saat dokuzu işimiz on dokuz. Zaten çocuğunu okula gönderiyor sekiz buçukta. En önemli işini hallettikten sonra mahallesindeki kursuna gidiyordu. Oradaki arkadaşlarıyla beraber hem biz tanışma hem buluşma hem de biz daha biz bundan dolayı çok mutluyuz. Böyle bir hizmeti verdiğimiz için de mahallenin ablalarından haberimiz var. Haberimiz var. Dualarını alıyoruz. Erzincan’ımızda dört altı yaş Kuran kurs sayımız otuz üç. Dört altı yaş, dört, beş ve altı yaşında olan çocuklarımız ama kuruyla entegreli yani bu kurslarımıza devam eden öğrencilerimiz anaokul eğitimi almış olarak kabul ediliyor. Öğrencilerimiz müthiş bir şöyle söyleyeyim başarı sergiliyorlar. Dört yaşındaki bir çocuktan beklentiniz ne? Bir arkadaşınıza uyumlu bir Arkadaşı getirtmiş. Kardeşleriyle uyumlu bir kardeşlik dönemi geçirmesi. Annesiyle, babasıyla sağlıklı bir ebeveyn rolünde olması. Çevreyi emanet edemiyoruz. Ama bizim sınıflarımız çok güvenli. Kuranı Kerim’den bal sureleri Dini ve milli dertlerle alakalı bilgilendiriliyorlar. Birlikte hareket edebilme belirtisi gösteriyorlar. Kalkınca çocuk baba yemek duasını yapalım. Yemek duasını yapalım. Yatınca da uyku duasını yapıyorlar. O şekilde yatıyorlar. Bu iç alemlerin manevi aleminin ihyasıyla alakalı dört altı yaşlarımız çok güzel gidiyor. Allahuteala sayısını arttırsın. Çocuklarını muhafaza etsin Erzincan’da otuz üç saniye kurs sayımız var. Camide de Kur’an öğretim sayımız altmış üç sayı var. Bunlar hep gençlerde yürek olarak yapılan faaliyetleri ve çalışmalarda etkin dul almıştır. Yani sadece namaz kılmayla alakalı değil, gençlerin bize yönelik olan bütün hocalarımız bu işi yapıyorlar. Elhamdülillah. Kıymetli dostlarım yedi yüz on yaş kurs öğrencilerimiz var. Bir de on yaş dedim ki şöyle öğrettiler okuldan dağıldılar. O arada kursa gelemeyen, camiye gelemeyenlerin ayağına düştü. Yani onlara temenni bilgilerle alakalı, din gücüyle alakalı. Veyahut da yaz Kur’an kursunda öğrenmiş oldukları ezberleriyle alakalı tekrar ediliyor. Sadece bu velilerin istekleri doğrultusunda mecburi olmayın. Zaten yapmış olduğumuz hiçbir şey mecbur değil.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.