SON DAKİKA
hava
Google News

BAŞKAN KABADAYI: “MENDERES’İN İDEALLERİ DOĞRULTUSUNDA, ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Son Güncelleme :

17 Eylül 2024 - 14:14

/ 118 views kez okundu.
reklam
BAŞKAN KABADAYI: “MENDERES’İN İDEALLERİ DOĞRULTUSUNDA, ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
reklam

AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı, Adnan Menderes’in anma yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı, Adnan Menderes’in anma yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kabadayı, Menderes’in Türkiye’nin demokratikleşme sürecine yaptığı katkılara ve ülke için üstlendiği önemli görevlere vurgu yaptı.

Kabadayı, mesajında, “Adnan Menderes, Türk siyasetinin önemli simalarından biri olarak, ülkemizin kalkınması ve demokratikleşmesi için büyük mücadeleler vermiştir. Onun liderliğinde gerçekleştirilen reformlar, Türkiye’nin modernleşme yolunda attığı adımların temel taşlarını oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Menderes’in, halkın iradesine saygı gösteren bir lider olduğunu belirten Kabadayı, “Demokrat Parti döneminde hayata geçirilen projeler, tarımda, sanayide ve eğitimde önemli gelişmelere zemin hazırlamıştır. Menderes, halkın gönlünde taht kurmuş bir lider olarak, demokrasi mücadelesinin simgesi haline gelmiştir” dedi.

Kabadayı, Menderes’in 27 Mayıs 1960’ta gerçekleştirilen darbe ile görevden alınmasının, Türkiye’nin demokrasi tarihindeki en karanlık dönemlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Demokratik değerlere sahip çıkmak, Menderes’in mirasına sahip çıkmak demektir. Bizler, onun bıraktığı mirası yaşatmak ve demokrasiye olan inancımızı her zaman korumak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak, Alpay Kabadayı, Adnan Menderes’i rahmetle andığını belirterek, “Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Menderes’in idealleri doğrultusunda, ülkemizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.