SON DAKİKA
hava
Google News

MİLLETVEKİLİ KARAMAN: “ADNAN MENDERES’İ RAHMETLE ANIYOR, ONUN AZİZ HATIRASINI SAYGI İLE YÂD EDİYORUM”

Son Güncelleme :

17 Eylül 2024 - 14:15

/ 107 views kez okundu.
reklam
MİLLETVEKİLİ KARAMAN: “ADNAN MENDERES’İ RAHMETLE ANIYOR, ONUN AZİZ HATIRASINI SAYGI İLE YÂD EDİYORUM”
reklam

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, merhum Başbakan Adnan Menderes’in anma yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, merhum Başbakan Adnan Menderes’in anma yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Karaman, Menderes’in Türkiye’nin demokrasi tarihindeki önemli rolüne değinerek, onun liderliğini ve vizyonunu anma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Karaman, mesajında, “Adnan Menderes, Türk siyasi tarihinin en önemli figürlerinden biridir. Onun cesurluğu ve liderliği, ülkemizin demokratikleşme sürecinde attığı adımlarla tüm dünya tarafından takdir edilmiştir. Menderes, halkının iradesini her zaman ön planda tutmuş, Türkiye’nin gelişmesi için büyük çaba harcamıştır” dedi.

Menderes’in dönemi boyunca gerçekleştirdiği reformların, Türk toplumunun birçok alanda ileriye gitmesine katkı sağladığını belirten Karaman, “Tarımda, sanayide ve eğitimde attığı adımlar, Menderes’in vizyoner liderliğinin birer simgesidir. Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmıştır” diye konuştu.

Süleyman Karaman, Menderes’in 27 Mayıs 1960 darbesinde hedef alınmasının, Türk demokrasisi için derin bir yaraya yol açtığını vurgulayarak, “Menderes, halkın iradesine darbe vurulmasını asla kabul etmedi. Bizler, Menderes’in mirasını yaşatmak ve demokrasi ve özgürlüklerimizi daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Son olarak, Karaman, “Adnan Menderes’i rahmetle anıyor, onun aziz hatırasını saygı ile yad ediyorum. Bizler, onun bıraktığı değerleri ve idealleri yaşatmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” diyerek mesajını sonlandırdı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.