SON DAKİKA
hava
Google News

BAŞKAN KABADAYI’DAN BM TOPLANTISI DEĞERLENDİRMESİ

Son Güncelleme :

28 Eylül 2024 - 11:17

/ 52 views kez okundu.
reklam
BAŞKAN KABADAYI’DAN BM TOPLANTISI DEĞERLENDİRMESİ
reklam

AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’ndaki temaslarını ve açıklamalarını değerlendirdi.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’ndaki temaslarını ve açıklamalarını değerlendirdi. Başkan Kabadayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya meselelerindeki kararlı tutumunun ve Türkiye’nin uluslararası arenada hak ettiği yeri alma çabasının Erzincan’da da büyük bir takdir gördüğünü ifade etti.

ADALET VE EŞİTLİK VURGUSU

Alpay Kabadayı, “Cumhurbaşkanımızın BM’deki konuşmaları, küresel adalet ve eşitlik arayışımızın en güçlü ifadesidir. ‘Dünya beşten büyüktür’ söylemi, tüm dünyaya yapılan adil düzen çağrımızın önemli bir parçasıdır” dedi. Bu mesajın, hem Türkiye’de hem de uluslararası toplumda geniş yankı bulduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN DİPLOMATİK BAŞARILARI

İl Başkanı Kabadayı, Erdoğan’ın New York’taki görüşmelerinin Türkiye’nin dış politikadaki etkinliğini artırdığına olan inancını dile getirerek, “Bu temaslar, ülkemizin diplomatik alanlarda ne kadar stratejik bir vizyona sahip olduğunun göstergesidir” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

ERMENİSTAN VE YUNANİSTAN’LA İLİŞKİLER

Ayrıca, Erdoğan’ın özellikle Ermenistan ve Yunanistan liderleri ile yaptığı görüşmelerin, bölgesel barışa katkı sağlayacak potansiyeli olduğunu belirtti. Kabadayı, “Cumhurbaşkanımızın diplomatik çabaları, komşularımızla ilişkilerimizde yeni bir dönemi işaret etmektedir” dedi.

ERZİNCAN’DAN TAM DESTEK

Son olarak, Alpay Kabadayı, Erdoğan’ın BM’deki güçlü duruşunun Erzincan’da büyük bir memnuniyetle karşılandığını belirterek: “Bizler, Erzincan’dan Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durarak, onun çizdiği vizyon doğrultusunda ülkemizi daha ileriye taşıma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı ve Erzincan halkının da bu uluslararası başarıların bir parçası olmasından gurur duyduğunu ekledi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.