SON DAKİKA
hava
Google News

KARABAĞ ESKİ MİLLETVEKİLİ VE GADTB ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ BAŞKANI’NDAN REKTÖR LEVENT’E ZİYARET

Son Güncelleme :

16 Ekim 2024 - 11:25

/ 86 views kez okundu.
reklam
KARABAĞ ESKİ MİLLETVEKİLİ VE GADTB ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ BAŞKANI’NDAN REKTÖR LEVENT’E ZİYARET
reklam

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu nedeniyle Erzincan’a gelen Karabağ eski milletvekili Flora Gasimova ve Avustralya-Azerbaycan Derneği Başkanı ve Güney Azerbaycan Demokratik Türk Birliği (GADTB) Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Michael Oyta, Rektör Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu nedeniyle Erzincan’a gelen Karabağ eski milletvekili Flora Gasimova ve Avustralya-Azerbaycan Derneği Başkanı ve Güney Azerbaycan Demokratik Türk Birliği (GADTB) Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Michael Oyta, Rektör Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, sempozyumun önemi ve diaspora konusundaki iş birliklerinin artırılması gerekliliği vurgulanırken Flora Gasimova ve Michael Oyta, Türk diasporasının uluslararası düzeyde tanınmasının kritik öneme sahip olduğunu belirttiler. Ayrıca, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin Türk diasporasına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çektiler.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sempozyumun Türk diasporası hakkında uluslararası bir platform sunacağını ve bu tür etkinliklerin kardeşlik bağlarını ve akademik iş birliği ağını güçlendireceğini söyledi. Rektör Levent sempozyuma katkılarından dolayı Flora Gasimova ve Michael Oyta’ya teşekkürlerini iletirken Gasimova ve Oyta da Rektörümüze günün anısına hediye takdiminde bulundu.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.