

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve beraberindeki birim amirleri, Yaşar Erkan Spor Salonu’nda düzenlenen “Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları”nı izledi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve beraberindeki birim amirleri, Yaşar Erkan Spor Salonu’nda düzenlenen “Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları”nı izledi. Yarışmada farklı kategorilerde sahne alan ekiplerin sergilediği halk oyunları, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Renkli kostümler, geleneksel müzikler ve ustalıkla icra edilen figürler, salonda coşkulu anlara sahne oldu.
Vali Aydoğdu, halk oyunlarının kültürel mirasın yaşatılmasındaki önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Halk oyunları, kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. Geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir rol oynayan bu etkinliklerde emeği geçen herkesi kutluyorum. Yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Yarışma sonunda dereceye giren ekipler ödüllendirilirken, halk oyunlarına gönül veren gençlerin gösterdiği performans takdir topladı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve tebriklerin ardından sona erdi.