Gülgillerden; kendi kendine yetişen ve üzerine armut aşılanan bir ağaçtır. Yaban armudu, ağaçı budanır, aşılanır ve aşı armutları oluşturulur.Yemişi iyice olgunlaştıktan sonra yenir.
Çoğu dikenli, çalı görünümündeki ağaçlar ilkbaharda çiçeğe bürünür. Ahlat ,Yaban armudu olarak bilinir . Alıç meyvesinden biraz daha büyük, olgunlaştığında kahverengiye dönen, Tatlı bir meyvedir. Türkiye’nin neredeyse tüm yörelerinde yetişir.
Ahlat (Yaban Armudu) Faydaları:
Ahlat suyu kanı sulandırır,
Diş eti hastalıklarına yararlıdır
Sivilcelere yararlıdır
Gözün görme fonksiyonuna fayda sağlar,
Kalbi kuvvetlendirir.
Meyveleri kabız yapıcı bir özelliğe sahiptir.
Aç karnına yenmesi zararlıdır.
Meyveleri ishal keser Zehirli hayvan sokmalarında, filizi ezilip yaraya sürülür.
Haber: Haber Merkezi