Erzincan’ın Üzümlü İlçesi Altınbaşak beldesinde dünyaya gelen Dr. Nilgün Ağyüz bugünlerde gösterdiği akademik başarılarıyla adından söz ettiriyor. İnsan Kaynakları Yönetim Bilim Dalı’nı tamamlayan Ağyüz ‘Çalışan Adanmışlığı’ adlı kitabı ile bir alan çalışmasına imza atıyor. Özellikle kendisini işine adayan çalışanların işletmelere kazandırdıkları faydaları ele alan Dr. Nilgün Ağyüz kariyerine yazarlık mesleğini de dâhil ediyor.
Erzincan’ın Üzümlü İlçesi Altınbaşak beldesinde dünyaya gelen Dr. Nilgün Ağyüz bugünlerde gösterdiği akademik başarılarıyla adından söz ettiriyor. İnsan Kaynakları Yönetim Bilim Dalı’nı tamamlayan Ağyüz ‘Çalışan Adanmışlığı’ adlı kitabı ile bir alan çalışmasına imza atıyor. Özellikle kendisini işine adayan çalışanların işletmelere kazandırdıkları faydaları ele alan Dr. Nilgün Ağyüz kariyerine yazarlık mesleğini de dâhil ediyor. Akademik ve ekonomik kitaplar kapsamında kitaplıklarda yerini alan Çalışan Adanmışlığı kitabı işletmelerin en değerli varlığı çalışanların bireysel ve örgütsel davranışlarından yola çıkarak işletmeler ve çalışan arasında bir etkileşim ve iletişim yaratıyor.
Yazarın Çalışan Adanmışlığı adlı kitabında edindiği deneyimlerini şu şekilde kurguluyor; “Küreselleşme, iletişim, bilişim teknolojisinde meydana gelen hızlı değişiklikler ve müşteri beklentilerinin karmaşık bir hal alması gibi nedenlerden dolayı şirketlerin rekabet üstünlüğü elde edebilmeleri ve sürdürülebilirliğini sağlayabilmeleri her geçen gün zorlaşmaktadır. Bu durum şirketlerin adanmış çalışanlara olan ihtiyacını artırmaktadır. Çünkü adanmış çalışanlar işlerini iyi yapabilmek için çok çalışmakta, şirkete karşı güçlü duygusal bağ hissetmekte, daha iyi hizmet ve müşteri odaklı olmakta, çalışma arkadaşları ile uyum içinde çalışmakta, şirketin başarısına katkı sağlamak için kendi istekleri doğrultusunda ekstra çaba göstermekte ve şirket üyeliğine istekli bir şekilde devam etmektedir. Adanmış çalışanlar daha üretken ve sadık olduklarından adanmış çalışanlara sahip olmak şirketlere büyük fayda sağlamaktadır. Böylece adanmışlık ile birlikte iç gücü devir hızı oranı düşmekte ve örgütsel performans artmaktadır. Bundan dolayı şirketlerin, adanmışlığı etkileyen faktörleri bilmeleri ve bu doğrultuda çalışanların adanmışlığını güçlendirmeye yatırım yapmaları gerekmektedir.”
Dr. Nilgün Alğüz kimdir?
30 Ağustos 1986 Erzincan Altınbaşak’ta dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ekonomi, Yüksek Lisans Eğitimini İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yaptı. Doktora Eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı’nda tamamladı. Özel sektörde yer alan bir şirkette İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak görev yapan Dr. Nilgün Alğüz insan kaynakları alanında akademik çalışmalarına devam etti. Son olarak çıkardığı “Çalışan Adanmışlığı” adlı kitabıyla adından söz ettiren Alğüz Erzincanlıların gururu oldu.