Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencileri “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasında önemli başarı elde etti.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencileri “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasında önemli başarı elde etti. Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Tamer Cömert başkanlığında Üniversite ve Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü temsilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasına katıldı.
Öğrencilerden yarışmaya yemek kategorisinde İrem Can ve İbrahim Ulus “Aşmalı Yahni” ile; tatlı kategorisinde Leyla Meydan ile Gülsüm Akkoca “Eğin Peynir Tatlısı” ile ve Eda Dursun ile Zehra Yıldırım ise “Cennet Tatlısı” ile katıldı.
Yarışma sonucunda İrem Can ve İbrahim Ulus tarafından yapılan “Aşmalı Yahni” ana yemek kategorisinde birinci oldu. Tatlı kategorisinde ise öğrencilerin ürünleri jüri üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
İlk kez böyle bir yarışmaya katılım sağlayan geleceğin şef adayları öğrenciler bu yarışma ile büyük tecrübe kazandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Tamer Cömert; “Öncelikle öğrencilerimizi bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e ve Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Samet Altunbilek’e bu yarışmaya katılma konusunda bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Eğin Gastronomi Kulübü ve öğrencilerimiz olarak çok teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.