Erzincan’da yılbaşı öncesi kuruyemişçilerde halk hareketliliği arttı. Kuruyemiş dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri ise Erzincan Tava Leblebisi oldu. Erzincan Tava Leblebisi İri taneleri ve bakır tavada kavrularak pişirme özelliğiyle tercih nedeni oluyor.
Erzincan’da yılbaşı öncesi kuruyemişçilerde halk hareketliliği arttı. Kuruyemiş dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri ise Erzincan Tava Leblebisi oldu. Erzincan Tava Leblebisi İri taneleri ve bakır tavada kavrularak pişirme özelliğiyle tercih nedeni oluyor. Erzincan’a özgü ve tadıldığında ayrı bir aroma ile farkını gösteren Erzincan Tava Leblebisi dişleri yormadan tüketilme özelliğini taşıyor. Özelliği ise her şehirde üretilen nohutla aynı nohut olmasına rağmen, farkı pişirme tarzında saklı.
Erzincan Leblebisi birçok farklı şehirde olduğu gibi otomatik kavurma makinelerinde, alüminyum veya çelik tamburlarda değil Bakır Tamburlarda beneklenerek meşhur Erzincan Tava Leblebisi haline geliyor. Bu leblebinin en önemli özelliklerinden biride sıradan leblebilere göre 15 gün değil de 1 ay dayanması. Bu nedenle yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilerek sevilerek tüketiliyor.