Erzincan’da güvenli gıda üretiminin en geleneksel yöntemlerinden biri olan, organik meyve ve sebze yetiştiriciliği çiftçiden tüketicilere uzanan bir besin zinciri olmasının yanı sıra, yazın yapılan kışlık malzemeler de Ocak Ayı’nda Buğday Meyanın da tezgâhlarda satılıyor.
Erzincan’da güvenli gıda üretiminin en geleneksel yöntemlerinden biri olan, organik meyve ve sebze yetiştiriciliği çiftçiden tüketicilere uzanan bir besin zinciri olmasının yanı sıra, yazın yapılan kışlık malzemeler de Ocak Ayı’nda Buğday Meyanın da tezgâhlarda satılıyor. Özellikle pazartesi gününün yoğunluğu olan Buğday Meydanı’nda; Sarıç, cevizli sucuk, dut kurusu, kayısı kurusu, elma kurusu, pekmez, reçel ve daha birçok ürün buğday meydanında satılıyor. Kışın kurak geçmesi ile birlikte önümüzdeki yaz aylarında tarlaların sulamalarının zor olacağını belirten esnaflar endişeli.