Erzincan’ın en gözde alışveriş mekânlarından biri olan köylü vatandaşların ürünlerini ilk elden satma imkânı bulduğu Buğday Pazarında mevsim itibarıyla yöresel ürünlerin hasadının başlaması nedeniyle hareketlilik başladı.
Erzincan’ın en gözde alışveriş mekânlarından biri olan köylü vatandaşların ürünlerini ilk elden satma imkânı bulduğu ¬Buğday Pazarında mevsim itibarıyla yöresel ürünlerin hasadının başlaması nedeniyle hareketlilik başladı.
Hasadı başlayan ve tamamlanan ürünlerin ilk elden satıldığı mekân olan Buğday Pazarında vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren gelerek yöresel ürünlerini sergiliyor.
Genellikle organik ve el emeği köy ürünleri olan ürünler satışa sunuluyor. Hasadına başlanan Cimin Üzümü, Kayısı kurusu, dut kurusu, erik kurusu, yerli kavun, karpuz, domates, biber, salatalık, bal kabağı, elma, petek bal, pekmez çeşitleri, reçel ürünleri, salçalar ve aynı zamanda kuru bakliyat ürünleri Buğday Pazarında ilk elden satılıyor.
Bu yıl Erzincan’da yaşanan kuraklık çiftçileri ve üreticileri olumsuz etkilese de mahsuldeki çeşitlilik üreticiyi sevindiriyor. Buğday pazarı gerek yut içinden gerekse yurt dışından gelen vatandaşların ilk uğrak yerleri arasında yer alıyor.