Erzincan Valiliği himayelerinde, Erzincan’ın yöresel lezzetlerinden olan 11 ürün, coğrafi işareti alma yolunda.
Erzincan Valiliği himayelerinde, Erzincan’ın yöresel lezzetlerinden olan 11 ürün, coğrafi işareti alma yolunda. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve protokol üyeleri, Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan 11 yeni yöresel lezzetin tanıtım programına katıldılar.
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş, coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan 11 ürün hakkında bilgi verdi. Başvurusu yapılan ürünler ise şöyle;
Kasefe Tatlısı
Tandır Ekmeği
Tandır Lavaşı
Tandır Ketesi
Babbuko
Atom Sütlaç
Lüle Baklava Tatlısı
Tava Leblebi
Erzincan Yaprak Döner
Saka Elma (Mahreç) – Dünyada ve Türkiye’de sadece Erzincan’da üretilen bir elma çeşidi.
Kemaliye (Eğin) Kavurması
Burada konu hakkında konuşan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu şu ifadelere yer verdi;
“Bu 11 ürünün Erzincan’a ait olduğunu belgeleriyle ispat ettik ve müracaat ettik. Mevcut 7 tescilli ürünümüzün yanına 11 tanesini daha ekleyeceğiz. Böylece toplamda 18 ürün tescil almış olacak.
En önemlisi, bu değerlerimize sahip çıkmak. Bu değerlerin Erzincan’a ait olduğunu tescillememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bu tesciller, yerel üreticilerin desteklenmesi ve Erzincan’ın gastronomik zenginliğinin dünyaya tanıtılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.