Erzincan’ın dağlarında dikenli dallardan tek tek toplanarak geçimini sağlayan köylülerin kuşburnu hasadı devam ediyor.
Doğada kendiliğinden yetişen ve toplaması zahmetli olan kuşburnu hasadı sürüyor. Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu, köylülerin geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Vatandaşlar, topladıkları kuşburnularını satarak geçimlerini sağlıyor.
Kelkit çimenli köyünde yaşayan ve geçimini kuşburnu toplayarak sağlayan İsmail varlı ” bu aylarda Kuşburnu ile geçimimi sağlıyorum.dağların yüksek kesimlerinde taşların aralarında doğadan oluşan kuşburnuları topluyor satıyorum. kurusu var kilosu15 tl yaşı var ada 7 ila 9 tl arasında pazarlara getirip satıyorum. bir günde bir kişi yaklaşık bir teneke topluyor. şifaları saymakla bitmez marmelatlı oluyor meyve suyu olarak içiliyor” şeklinde konuştu.
Haber: Eren BAYRAK