Genellikle yüksek rakımlı dağlık arazilerde kendi kendine büyüyen ve adeta doğanın insanlara verdiği bir armağan olan alıç tezgâhlarda yerini almaya başladı. Lezzeti ve bin bir çeşit faydasıyla sofralarımızı dolduran bu meyve kalp ve damar dostu olarak biliniyor.
Genellikle yüksek rakımlı dağlık arazilerde kendi kendine büyüyen ve adeta doğanın insanlara verdiği bir armağan olan alıç tezgâhlarda yerini almaya başladı. Lezzeti ve bin bir çeşit faydasıyla sofralarımızı dolduran bu meyve kalp ve damar dostu olarak biliniyor. Özellikle kış aylarının değerli bir içeceği haline de dönüşebilen alıç kurusuyla, suyuyla, marmeladıyla, sirkesiyle her şekilde tüketebiliyor. İlaçlama ve gübreleme yapılmadan doğal bir şekilde yetişebilme özelliği olan alıçlara şimdiden Erzincanlıların ilgisi yoğun.
Alıç ülkemizin hemen her bölgesinde yüksek rakımlı dağlık arazilerinde, ormanlarda, yaylalarda yetişebilen bir ağaç türü. Sonbaharda meyvelerini veren alıç meyvesinin özellikle sirkesini sürekli kullanan bir insanda kalp sorunlarını giderdiği belirtiliyor. Doğanın en lezzetli harikası olan alıç şimdiden seyyar tezgahlar ve pazarlarda yerini almaya başladı.