
Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU, Erzurum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ’nin başkanlığında Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.
Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU, Erzurum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ’nin başkanlığında Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantıya; Ardahan Valisi Mehmet Fatih ÇİÇEKLİ, Bayburt Valisi Mustafa ELDİVAN ve Kars Valisi Ziya POLAT da iştirak etti. Bölge genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, mevcut uygulamaların etkinliğinin artırılması ve alınabilecek ilave tedbirler kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Toplantıda, düzensiz göçle mücadelede sahada yürütülen faaliyetler ile güvenlik birimleri ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin daha da artırılmasının önemine vurgu yapıldı. Bölgesel ölçekte ortak hareket edilerek daha etkin ve sonuç odaklı adımların atılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya ayrıca Erzincan İl Jandarma Komutanı Veysel YANIK, Erzincan İl Emniyet Müdürü Zafer BAYBABA ve Erzincan İl Göç İdaresi Müdürü Zafer ÇOLAK da katıldı.
Gerçekleştirilen toplantının, bölgesel düzeyde düzensiz göçle mücadelede iş birliğini güçlendirerek daha etkin ve koordineli çalışmaların hayata geçirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

