Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri tarafından Anadolu’nun merkezi Kapadokya’ya bir yolculuk programı düzenlendi. Programda EBYÜ öğrencileri Kapadokya Açık Hava Müzesini gezerek medeniyetlerin barındığı milyonlarca yıl bir doğa harikası olarak duran konik gövdeler hakkına bilgi aldı.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri tarafından Anadolu’nun merkezi Kapadokya’ya bir yolculuk programı düzenlendi. Programda EBYÜ öğrencileri Kapadokya Açık Hava Müzesini gezerek medeniyetlerin barındığı milyonlarca yıl bir doğa harikası olarak duran konik gövdeler hakkına bilgi aldı. Günübirlik olarak düzenlenen gezide Kulüp akademik Danışmanı Arş. Gör. Güneş Demir, Dr. Öğr. Üyesi Cenk Birinci ve Rehber Burhan Güney öncülüğünde; Avanos, Göreme ve Ürgüp’teki doğal yapılar, kiliseler ve tarihi yerleşim yerleri ziyaret edildi. Gezi esnasında öğrenciler çanak çömlek atölyesinde, çömlek yapımını da yerinde gözlemleme imkânı buldu.
Kapadokya’nın sıra dışı yapısı ve özelliği, 60 milyon yılı aşan coğrafi oluşumlarda gizli. İlk zamanlarda bir iç deniz olan Kapadokya bölgesi, çevredeki Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllüdağ’ın milyonlarca yıl önce püskürttüğü lav ve küller bu bölgeyi kurutmaya başlamış ve bölgede lav ve külden oluşan taş yani tüf yapılar oluşmaya başlamış. Bu yumuşak tüf katmanlar yine milyonlarca yıl boyunca şiddetli rüzgar, sel ve yağmur suları ile aşınması sonucu değişmeye başlamış ve erozyonla birlikte vadilere dönüşmüş. Böylece hepimizin bildiği o üzerine mantar başlık veya şapka varmış gibi görünen konik gövdeler oluşmaya başlamış. Bu doğa harikası oluşumlara da peri bacaları deniliyor.