
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kampüs Kapalı Spor Salonu’nda öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen EBYÜ Geleneksel İftar Programı’nın ikincisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ERSİAD) desteğiyle organize edilen programda üniversite yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci aynı sofrada buluştu.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kampüs Kapalı Spor Salonu’nda öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen EBYÜ Geleneksel İftar Programı’nın ikincisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ERSİAD) desteğiyle organize edilen programda üniversite yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının birlik ve paylaşma ruhunun yaşatıldığı programa, EBYÜ Rektörü Akın LEVENT’in yanı sıra Rektör Yardımcıları A. Ercan EKİNCİ, Adem BAŞIBÜYÜK ve Çağrı ÇIRAK ile Genel Sekreter Cihat ÖZGENEL katıldı. Programda ayrıca ERSİAD Genel Koordinatörü Yılmaz MANAV ve dernek temsilcileri de yer aldı.
İftar programında konuşan Rektör Akın LEVENT, Ramazan ayının manevi önemine dikkat çekerek Kadir Gecesi’ne yaklaşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencilerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren LEVENT, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
LEVENT konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayı bizler için son derece kıymetlidir. Kadir Gecesi’ne de yaklaşmış bulunuyoruz. Sizlerle birlikte aynı sofrayı paylaşarak iftar yapmak, bu mübarek ayın manevi bereketini ve sevabını daha da artırmaktadır. Sizleri seviyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonraki Ramazan aylarında, Kadir gecelerinde ve Ramazan bayramlarında ailelerimizle birlikte sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde kavuşmayı Allah hepimize nasip eder. Bu vesileyle şimdiden Kadir Gecenizi kutluyorum.”
Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda öğrenciler ve akademisyenler birlikte iftar açarak aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programına katılan öğrenciler, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen üniversite yönetimine ve ERSİAD yetkililerine teşekkür etti.
Yoğun katılımla gerçekleşen program, iftarın ardından yapılan sohbetler ve birlik beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

