SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN MUTFAĞINDAN ”BABUKO”

Son Güncelleme :

27 Şubat 2023 - 12:43

/ 725 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN MUTFAĞINDAN ”BABUKO”
reklam

Erzincan mutfağına ait olan Babuko, hamurdan yapılan sarımsaklı etsiz bir mantı türüdür.
Erzincan mutfağına ait olan Babuko, hamurdan yapılan sarımsaklı etsiz bir mantı türüdür. Erzincan, Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevresine has bir yemek türüdür. Tuzlu tereyağı ve sarımsaklı yoğum kıvamlı ayranı ile birlikte servis edilir. Babukonun Şerbetli soslusu da yapılır. Tereyağı Şerbet ile karıştırılarak Babukonun üzerine dökülür. Babukonun ortası oyularak, oyulan kısımdan çıkarılan hamur parçaları, babukonun oyulan kısmına ufak parçalar halinde bölünerek koyulmaktadır. Sonra üzerine sosu ilave dilerek servis yapılır. Babukoyu tamamıyla parçalayıp soslanmış haline bavuko, ortası oyularak servis edilirse Zervet ya da Zerafet adını alır.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.