Erzincan mutfağına ait olan Babuko, hamurdan yapılan sarımsaklı etsiz bir mantı türüdür.
Erzincan mutfağına ait olan Babuko, hamurdan yapılan sarımsaklı etsiz bir mantı türüdür. Erzincan, Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevresine has bir yemek türüdür. Tuzlu tereyağı ve sarımsaklı yoğum kıvamlı ayranı ile birlikte servis edilir. Babukonun Şerbetli soslusu da yapılır. Tereyağı Şerbet ile karıştırılarak Babukonun üzerine dökülür. Babukonun ortası oyularak, oyulan kısımdan çıkarılan hamur parçaları, babukonun oyulan kısmına ufak parçalar halinde bölünerek koyulmaktadır. Sonra üzerine sosu ilave dilerek servis yapılır. Babukoyu tamamıyla parçalayıp soslanmış haline bavuko, ortası oyularak servis edilirse Zervet ya da Zerafet adını alır.