Erzincan’ın yöresel yiyeceklerinin başında gelen ve ünü ülke dışına taşan Erzincan Tulum Peynirinde üretim sezonu başladı. Yaylalarda beslenen küçükbaş hayvanların sütünden imal edilen farklı damak tadı ve aromasıyla tercih edilen Erzincan Tulum Peyniri yıl boyunca sofraları süslüyor.
Erzincan’ın yöresel yiyeceklerinin başında gelen ve ülke içiyle birlikte yurt dışına zda pazarlanan Erzincan Tulum Peynirinde üretim sezonu başladı. 1 Mayıs ta başlayan sezon Ağustos ayının ortalarına kadar devam edecek.
Yaylalarda beslenen küçükbaş hayvanların sütünden imal edilen, farklı damak tadı ve aromasıyla tercih edilen Erzincan Tulum Peyniri yıl boyunca sofraları süsleyecek.
Peynir üreticisi Ercan Evirgen gurbetçi vatandaşların da gelmesiyle birlikte satışların artacağını söyledi.
Haber: Sebahattin KAPLAN