SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN VALİLİĞİ GENEL EMİRLERİ YAYINLANDI

Son Güncelleme :

10 Mart 2022 - 11:45

/ 522 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN VALİLİĞİ GENEL EMİRLERİ YAYINLANDI
reklam

Erzincan Valiliği tarafından vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde Valilik Genel Emirleri yayınlandı.

Erzincan Valiliği tarafından vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde Valilik Genel Emirleri yayınlandı. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi uyarınca Erzincan Valisi Mehmet Makas imzasıyla Erzincan İl Sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla bir dizi kararlar alındı.

Buna göre okul önlerinde, çevresinde okulla ilgisi bulunmayan ve rahatsızlık veren kişiler uzaklaştırılacak. Sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocukların korunması suretiyle kamu esenliğinin sağlanması amacıyla 18 yaşından küçük çocuklar koruma altına alınacak. Erzincan ili sınırları içerisinde ailesinin ve kurumunun bilgisi dışında izinsiz il dışına çıkan küçüklere otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve acentelerde bilet satışı yapılamayacak. Öğrencilerin Ders saatlerinde internet ve elektronik oyun salonlarına girmemeleri sağlanacak. Alkol ve sigara satış ruhsatı bulunan işyerlerine kameralı güvenlik sistemleri kurulacak. Çocuklara yönelik uçucu, uyuşturucu madde ile çakmak ve çakmak gazı satışı yapanlara yönelik gerekli işlemler kanuni temsilcilerce uygulanacak. Kanunlara riayet etmeyenler hakkında cezai işlemler uygulanacak.

OKUL ÖNLERİNDE, ÇEVRESİNDE OKULLA İLGİSİ BULUNMAYAN VE RAHATSIZLIK VEREN KİŞİLERİN UZAKLAŞTIRILMASINA DAİR KARAR

Bu kararla, Erzincan il sınırları içerisinde kamu düzenin sağlanması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları, öğrencilerimizin eğitimlerini her türlü korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içerisinde sürdürebilmelerinin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi, bu tür kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit, tehlikenin ve olumsuzlukların engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu husus göz önüne alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırılmaların engellenmesi ve öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini tehdit eden, eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesine engel olan ve durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekân tutmaların önlenmesi, okul çevrelerinden uzaklaştırılması amaçlanmıştır.

Bu karar, Erzincan il ve ilçelerinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların bahçesini ve çevresinde alınacak tedbirleri kapsamaktadır.

Bu kararda geçen;

  1. Okul: Her türlü eğitim öğretimin (ilk-orta ve lise) toplu olarak yapıldığı yeri,
  2. Okul bahçesi: Her türlü eğitim öğretimin yapıldığı binanın iç kapısından, dış bahçe duvarına kadar olan açık alanı,
  3. Okul çevresi: Okul dış bahçe duvarından başlayarak 100 metre uzunluğundaki alanı ifade eder.

GENEL HÜKÜM VE ESASLAR          :

Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. a) İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde, okul dış kapısı önünde veya çevresinde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan, öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların bulunmaları yasaklanmıştır.
  2. b) Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönden gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek müstehcen neşriyattan ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için okul önü ve çevresinde seyyar satıcıların mekân tutmaları yasaklanmıştır.
  3. c) Bu karar Erzincan il ve ilçelerinde uygulanacaktır.

SOKAKTA YAŞAYAN VEYA ÇALIŞTIRILAN ÇOCUKLARIN KORUNMASI SURETİYLE KAMU ESENLİĞİNİN SAĞLANMASI İLE İLGİLİ KARAR

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi uyarınca, Erzincan İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve sokakta çalıştırılan çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla bu karar alınmıştır.

Çocuklarımızın sokağın türlü tehlikelerine maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan sömürülmelerinin önüne geçmek, eğitim haklarının engellenmesini önlemek, bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal, toplumsal gelişmesine zararlı olacak biçimde aileleri ya da başka kişiler tarafından ihmal veya istismar edilmelerini önlemek için korunma haklarının uygulamaya konulması ve bu yolla kamu esenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu karar Erzincan ili sınırları içerisinde 18 (on sekiz) yaşından küçük, her türlü sosyal tehlikelere ve kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılan ve başıboşluğa sürüklenen, beden, ruh, ahlaki gelişmeleri şahsi güvenlikleri tehlike içerisinde bulunan çocukları ve bu çocukları ihmal ve istismar eden gerçek ve tüzel kişileri kapsar.

GENEL HÜKÜM VE ESASLAR          :

Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. a) Sokak, cadde, meydan, gar, otogar, durak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane ve müştemilatı, terkedilmiş yapılar, inşaatlar, bankaların ATM’leri, köprü altları gibi yerler barınmak amacıyla kullanılmayacaktır.
  2. b) On sekiz yaşın altındaki reşit olmayan çocuklar: Tren, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, kıraathanelerde, kafelerde, bar/diskotek gibi eğlence merkezlerinde, cadde ve sokaklarda akan trafik içinde umuma açık vb. yerlerde dilendirilmeyecek ve çalıştırılmayacaktır.
  3. c) İlköğretim çağındaki çocukların çalıştırılmak yerine, okula devamları sağlanacaktır. Bu hususların gerçekleştirilmesinden, takibinden veli veya vasi sorumlu olacaktır. Sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuk bulunduğu takdirde, zorunlu öğrenim çağında ise okula devamı Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanacak, rehber öğretmenlerce velisi ile görüşülerek takibi yapılacaktır.
  4. d) Bu maddenin (a) bendi kapsamındaki yerlerde barındıkları, yaşadıkları, dilendirildikleri veya çalıştırıldıkları bilinen veya anlaşılan reşit olmayan küçüklerden herhangi bir eşya, mal (kâğıt mendil, çiçek vb.) veya hizmet (araba camı temizliği vb.) satın alınmayacaktır.
  5. e) Çocuklar yanlarında veli veya vasileri olsa dahi çöpten (hurda, kâğıt, plastik vb. gibi) geri dönüşümlü malzeme toplanması işinde çalıştırılmayacaktır.
  6. f) Her türlü kimyevi uyuşturucu veya psikotrop maddelerin kullanım amacı dışında kullanılmaması, kullanım amacı dışında kullanacak kişilere ya da aracılara satışı yasaktır. 18 yaşından küçük olanlara ise her ne amaçla olursa olsun satışı, muhafazası için verilmeyecek ve taşıttırılmayacaktır.
  7. g) Bu karar Erzincan il ve ilçelerinde uygulanacaktır.

ÇOCUKLARA ŞEHİRLERARASI YOLCU BİLETİ SATIŞI HAKKINDA KARAR

Bu kararın amacı, Erzincan ili sınırları içerisinde ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden, yurttan kaçan veya kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialini engellemektir.

Bu karar, 18 (on sekiz) yaşından küçüklere şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında, acentelerde, bilet satışının düzenlenmesi hususlarını kapsamaktadır.

TANIMLAR                            :

Bu kararda geçen;

  1. a) Otobüs Terminali: Şehirlerarası ve ilçeler arası yurtiçi ve uluslararası yolcu taşımacıları ve/veya acenteleri ile bunların yolcularına hizmet veren yapı ve tesisini,
  2. b) Yazıhane/Acente: (Bilet satış gişesi) Ulaştırma Bakanlığından aldıkları yetki belgesi ile Terminalde özel ve tüzel kişilere münhasır kara yolu ile yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiş iş yerlerini,
  3. c) İstasyon: Trafikle ilgili hizmetleri, yolcu ve eşya taşınmasını yapmaya yarayan demiryolu ve tesislerini bulunduğu, Gar Müdürlüğü, Gar Şefliği statüsündeki yerlerini,
  4. d) Tren: Bir veya birkaç çeken araç ile bir veya birkaç çekilen araçtan ya da bir veya birkaç çeken araçtan oluşturulan personeli tarafından teslim alınmış olan diziyi,
  5. e) Otobüs: Yapısı itibariyle insan taşımak için imal edilmiş ve şoförü dâhil 9 (dokuz) kişiden fazla yolcu taşımaya uygun olan motorlu taşıtı, ifade eder.

GENEL HÜKÜM VE ESASLAR          :

Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. a) Şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında bunların acentelerinde, bilet satış yerlerinde 18 (on sekiz) yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz.
  2. b) 18 (on sekiz) yaşından küçükler seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde, iletişim aracıyla velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır.
  3. c) Çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylüyor ve bunu; seyahat güzergâhı ve devam ettiği okul bölgesi bazında, öğrenci belgesi ile ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek yoktur.
  4. d) 18 (on sekiz) yaşından küçükler yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisini bilgisinin olmadığı tespit edilmesi halinde derhal kolluk görevlilerine bildirilecektir.
  5. e) Otobüs hareket etmeden önce firma görevlilerince bilette yazılı isimle, koltukta seyahat eden kişileri: aynı kişiler olup olmadığı kontrol edilecek, farklı isimler olması halinde derhal kolluk görevlilerine bildirilecektir.

ÖĞRENCİLERİN DERS SAATLERİNDE INTERNET VE ELEKTRONİK OYUN SALONLARINA GİRMEMESİNE DAİR KARAR

Bu kararın amacı, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan 22/12/2016 tarihli “Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” ve İçişleri, Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları arasında imzalanan 12/09/2018 tarihli “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” doğrultusunda eğitim ve öğretimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması, geleceğimizin büyükleri olacak olan çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürerek gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmalar yapılması bildirilmiştir. Bu nedenle çocukların etkilenebileceği her türü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerini ve öğrencilerin eğitim öğretim saatinde okullarda olmalarını sağlamaktır.

Erzincan il sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokul, ortaokul ve lise dengi düzeyindeki özel ve resmi tüm okul öğrencilerinin, eğitim-öğretim saatleri içerisinde internet ve elektronik oyun salonlarına yoğun ilgi gösterdikleri tespit edildiğinden, 18 (on sekiz)  yaşından küçük öğrencilerin hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arasında yanlarında veli veya vasileri olmadan internet ve oyun salonların girmelerini yasaklayarak, kamu düzeninin sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan ve suçtan uzak tutulması, okula devamsızlıklarının önüne geçmesi amaçlanmaktadır.

Bu karar, Erzincan il ve ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm internet ve elektronik oyun salonlarını kapsamaktadır.

TANIMLAR                            :

Bu kararda geçen;

  1. a) Okul Çevresi : Okulun bahçesi, müştemilatı ve 50 (elli) metreye kadar olan yakın çevresi.
  2. b) Internet Kafe : Ticari amaçla faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen umuma açık işyerleri.
  3. c) Oyun Salonu : Ticari amaçla faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen belirli kuralları olan umuma açık eğlence yerleri.
  4. d) İdari İşlem : Kurallara uymadığı tespit edilenler hakkında mülki amir, yetkili idare veya kolluk tarafından yapılan (idari yaptırım vb.) işlemi ifade eder.

GENEL HÜKÜM VE ESASLAR          :

Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. a) Eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okullarda öğrenim gören üniformalı veya üniformasız öğrencilerin internet kafelerde, okul günlerinde, 08:00 – 17:00 saatleri arasında girmesi yasaklanmıştır. Yapılan denetlemelerde, 08:00 – 17:00 saatleri arasında internet kafelerde öğrencilerin görülmeleri halinde, karara uymadığı tespit edilen iş yeri sahipleri hakkında ceza-i müeyyide uygulanacaktır.
  2. b) Okul saati dışında ise 17/04/2017 tarih ve 30035 sayılı İnternet ve Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında düzenlenen yönetmeliğin 9. maddesine göre yaş sınırlamasına uyulması gerekmektedir.
  3. c) İnternet kafeler “Okulların eğitim-öğretime açık olduğu günlerde 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ilk ve ortaöğretim öğrencileri içeri giremez” hükmünü içeren levhaları asmaları zorunludur.
  4. d) Bu karar Erzincan il ve ilçelerinde uygulanacaktır.

Bu karar; 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemi dahil olmak üzere yeni bir karar alınıncaya kadar takip eden her eğitim-öğretim dönemlerini de kapsar.

ALKOL VE SİGARA SATIŞ RUHSATI BULUNAN İŞYERLERİNE KAMERALI GÜVENLİK SİSTEMLERİ KURULMASINA DAİR KARAR

Bu kararın amacı Erzincan ili sınırları içerisinde (18) on sekiz yaşından küçük çocukların alkol, sigara ve zararlı alışkanlıklardan korunmasını sağlamaktır.

Bu karar, Erzincan ilinde eğitim ve öğretim kurumlarına (200) iki yüz metre mesafedeki alkol ve tütün mamulleri satış ruhsatı bulunan işyerlerinde görüntülü kamera sistemi kurulmasını kapsamaktadır.

TANIMLAR                            :

Bu kararda geçen;

  1. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşın doldurmamış kişiyi,
  2. b) İşyeri: Bu genel emir kapsamında yer alan ürünlerin satışının yapıldığı yerleri ifade eder.

GENEL HÜKÜM VE ESASLAR          :

Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. a) Eğitim ve öğretim kurumlarına (200) iki yüz metre mesafedeki alkol ve tütün mamulleri satış ruhsatı bulunan işyerlerine kamera sistemi kurulacaktır.
  2. b) Güvenlik kamera sistemi işyerlerinin satış alanı ile tüm giriş/çıkışlarını ve işyeri önünü değişik açılardan görebilecek ve yüz/eşkâl belirlemeye yardımcı olacak şekilde konuşlandırılacaktır.
  3. c) Güvenlik kameraları yeterli çözünürlükte, karanlık ortamlarda da net kayıt yapabilen gece görüşlü, (7) yedi gün (24) yirmi dört saat kesintisiz kayıt yapabilme özelliğine sahip olacaktır.
  4. d) Güvenlik kamerası konuşlandırma işlemleri bu kararın tebliğ tarihinden itibaren (3) üç ay içerisinde tamamlanacaktır.
  5. e) Görüntü kayıtları, en az (30) otuz gün arşivlenebilir depo özelliğine sahip olacak, arşiv görüntüleri gerektiğinde tarih ve saat girilerek kolayca ulaşılabilecek özellikte olacaktır.
  6. f) Bu karar Erzincan il ve ilçelerinde uygulanacaktır.

 ÇOCUKLARA UÇUCU, UYUŞTURUCU MADDE İLE ÇAKMAK VE ÇAKMAK GAZI SATIŞININ YASAKLANMASI HAKKINDA KARAR

Bu kararla Erzincan İl sınırları içerisinde çocukların ve gençlerin solumak ve koklamak yoluyla alışkanlık ve bağımlılık yapan, zihinsel, bilinçsel faaliyetlerini ve davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren aynı zamanda sağlıklarını bozan, suça karışmalarına sebep olan doğal, sentetik veya kimyasal çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan bally, derby, uhu, tiner, vernik vb. yapıştırıcı veya boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu, uyuşturucu kimyevi madde ihtiva eden çakmak, çakmak (bütan) gazı vb. zararlarından korunması, bu maddelere çocukların erişiminin önlenmesi ve bu maddelerden uzak tutulması ile ilgili olarak çocuklara satışının engellemesi amaçlanmaktadır.

Bu karar, Erzincan il sınırları içerisinde daha erken yaşta ergin olsa bile 18 (on sekiz) yaşından küçüklere koklamak yoluyla veya başka şekilde bağımlılık yapabilen bally, uhu, tiner, derby, vernik vb. yapıştırıcı veya boya sökücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler  ile kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak (bütan) gazı satışı ve yeniden dolum işleminin bakkal, büfe, market gibi işyerleri ile pazar tezgahı vb. yerlerde yapılmasının yasaklanmasını, özellikle çocukların erişimini ve kullanımını önleyerek onları bu maddelerin zararlı etkilerinden korumak hususlarını kapsamaktadır.

TANIMLAR                            :

Bu kararda geçen;

  1. a) Bağımlılık: Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam etmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılamaması, aynı etkiyi elde edebilmek için giderek madde miktarının artırılması ve maddeyi alma isteğinin durulamaması durumunu,
  2. b) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşın doldurmamış kişiyi,
  3. c) İşyeri: Bu genel emir kapsamında yer alan ürünlerin satışının yapıldığı yerleri,
  4. d) Çakmak gazı (Bütan gazı): Solumak, koklamak suretiyle kişilerde bağımlılık yapabilen uçucu madde ihtiva eden ürünleri ifade eder.

GENEL HÜKÜM VE ESASLAR          :

Madde 6- Bu kapsamda aşağıdaki tedbirler alınmıştır.

  1. a) Çocuklara; bally, tiner, derby ve vernik gibi yapıştırıcı veya boyu çözücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak, çakmak gazı dolum tüpü ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yapılamaz.
  2. b) Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen bally, tiner, derby ve vernik gibi yapıştırıcı veya boyu çözücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra kanuni temsilcilerine teslim edilir.
  3. c) Bu karar Erzincan il ve ilçelerinde uygulanacaktır.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince alınan kararlara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı suç teşkil etmediği takdirde aynı kanunun 66. maddesinde yer alan “İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi uyarınca cezalandırılır.” hükmü gereği işlem yapılacaktır.

 

 

 

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.