Yüzde yüz doğal, katkısız, Erzincan’ın yüksek yaylalarında otlanan hayvanların etlerinden kıyılmış, hoş kokusu ve tadıyla adeta ben Erzincanlıyım dedirten Erzincan Yaprak Döneri daha ucuz tercihiyle yerini tavuk dönerine bıraktı. Şehre her gelenin bir Erzincan Yaprak Döneri yemeden gitmediği Erzincan’da vatandaşlar bu tada adeta hasret kaldı. Hele de tereyağının ve taze yoğurdun muhteşem uyumunun yaşandığı Erzincan Yaprak Dönerinin nefis bir porsiyonu yaklaşık 250 TL.
Yüzde yüz doğal, katkısız, Erzincan’ın yüksek yaylalarında otlanan hayvanların etlerinden kıyılmış, hoş kokusu ve tadıyla adeta ben Erzincanlıyım dedirten Erzincan Yaprak Döneri daha ucuz tercihiyle yerini tavuk dönerine bıraktı. Şehre her gelenin bir Erzincan Yaprak Döneri yemeden gitmediği Erzincan’da vatandaşlar bu tada adeta hasret kaldı. Hele de tereyağının ve taze yoğurdun muhteşem uyumunun yaşandığı Erzincan Yaprak Dönerinin nefis bir porsiyonu yaklaşık 250 TL. Gurmelerin şehri Erzincan’da lokum kıvamında et döneri yiyebilmek için maalesef kumbaralarda para biriktirir olduk. Hem Erzincan Yaprak Döneri hem de tavuk döneri çeviren ustalar döner yemek için gelen müşterilerinin ilk siparişinde elini et dönerine çevirmeden tavuk dönerine geçiyor. Artık bir lüks haline gelen Erzincan Yaprak Döneri her ne kadar popülerliğini tavuk dönerine bıraksa da iştah açan bahar mevsimi vatandaşları yaprak dönere sevk ediyor. Özellikle ilkbaharda Erzincan Yaprak Döneri yemenin keyfi ise bir başka oluyor.
Ülkenin pek çok yerinde yapılan yaprak döner Erzincan yöresine ait olmasıyla biliniyor. Genellikle porsiyon olarak servis edilen yaprak döner sinirlerinden ayrıştırılmış dana etinin ateşte pişirilerek ince doğranmasıyla hazırlanıyor. İsteğe bağlı olarak ekmek arası ve pilavla karışık da servis edilen Erzincan Yaprak Dönerinin keyfi lavaş ekmeğine sarılı haliyle daha çok tutuluyor. İşin içine bir de Erzincan lavaşı girince bu muazzam lezzeti yemenin tadına doyulmaz zevki yaşanıyor.