

Yaylacılığın yoğun olarak yapıldığı Erzincan’da, 2.000 ila 3.000 metre yükseklikte bulunan yaylalarda yaz boyunca tarımsal üretim devam etti.
Yaylacılığın yoğun olarak yapıldığı Erzincan’da, 2.000 ila 3.000 metre yükseklikte bulunan yaylalarda yaz boyunca tarımsal üretim devam etti. Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünü olan Erzincan Tulum Peyniri, en doğal haliyle üretildikten sonra soğuk hava depolarında dinlenmeye alındı.
Yüzlerce ailenin katılımıyla gerçekleşen üretim sezonunda, binlerce ton Erzincan Tulum Peyniri üretildi. Yayla sezonunun sona ermesiyle birlikte, üretici aileler dönüş hazırlıklarına başladı. Yaz boyunca üretilen tulum peynirleri, peynirin kalitesini korumak amacıyla soğuk hava depolarına taşındı. Erzincan’ın damak çatlatan lezzeti, kış boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki sofralarda yerini alacak.
Yaz mevsiminde aileleriyle birlikte yaylalarda kalan çocuklar da okulların açılmasıyla birlikte şehir hayatına geri döndü. Haziran ayından bu yana yaklaşık 3 ay boyunca Erzincan’ın 3.500 metreye kadar yükselen yaylalarında yaşayan çocuklar, üretilen tulum peynirlerine hem emek hem de neşe kattı. Gıda arz güvenliğinin sağlanması adına çalışan üreticiler, aynı zamanda ülkenin geleceği için de emek verdiler.
Yayla sezonu boyunca, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerine bağlı ekipler üreticileri yalnız bırakmadı. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker’in de zaman zaman eşlik ettiği ziyaretlerde, çocuklar hem tarım teşkilatına arkadaşlık etti hem de yaylalara neşe kattı.
İl Müdürü Alper Koçaker, üretici ailelerle birebir ilgilenerek sık sık yaylaları ziyaret etti. Yaylalarda yaşayan çocuklara küçük hediyeler takdim eden Koçaker, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Biz onlara küçük hediyeler verdik, onlar bize kocaman dünyalarını açtılar. Onlar bu ülkenin ve tarımsal üretimin geleceği… Bahtları açık olsun, ailelerinin ürettiği ürünler bereketli olsun. Tarım teşkilatımız her zaman onların yanında olacak. Şimdi okul zamanı… İyi dersler çocuklar.”