Kereste sektörünün zirve şehirlerinden biri olan Erzincan Eski Sanayi Bölgesinde kendine ayrılmış alanda ticari çalışmalarına devam ediyor. Ancak sık sık alanda meydana gelen ateş yakma vb. olaylardan dolayı kerestelerin bulunduğu alanlara sıçrama endişesi yaşayan keresteci esnafı sektörün şehir merkezinden uzak bir alana taşınması gerektiğini belirtiyor.
Kereste sektörünün zirve şehirlerinden biri olan Erzincan Eski Sanayi Bölgesinde kendine ayrılmış alanda ticari çalışmalarına devam ediyor. Ancak sık sık alanda meydana gelen ateş yakma vb. olaylardan dolayı kerestelerin bulunduğu alanlara sıçrama endişesi yaşayan keresteci esnafı sektörün şehir merkezinden uzak bir alana taşınması gerektiğini belirtiyor. Daha önce de alanda alçak mesafedeki elektrik tellerinden dolayı tellerin kopması ya da taşınan kerestelerin yol kenarlarına park edilen araçların üzerine düşerek araçlara zarar vermesi vb. sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Hareket alanlarının yeterli olmadığını belirten keresteci esnafı özellikle kereste stok alanlarının şehir merkezinden kaldırılarak risk ortamlarından arındırılmış bir alana taşınması gerektiğini belirtiyor.
Başta Erzincan’ın birçok köy ve ormanlık alanlarından olmak üzere Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Kars, Ardahan vb. yerlerden ham haliyle gelen çam, göknar, ladin, sedir, ardıç, meşe gibi tomruklar Erzincan’a getirilerek büyük kereste depolarında tutuluyor. Bu tomruklar daha sonra inşaatlarda, ahşap ürünlerinde, mobilya sektöründe, doğramacılıkta, elektrik direklerinde ve pek çok alanda kullanılmak üzere atölyelerde işleniyor. Taşınmasından doğranmasına, işlenerek talebe uygun bir ürün haline getirilmesine kadar pek çok zorlu süreçlerden geçen kerestecilik dikkat gerektiren bir meslek durumunda. Havanın nemli, yağmurlu ve karlı durumundan bir hayli nasibini alan kerestelerin saklanma sorunu da bir hayli sıkıntılı. Uzun süre dayanabilmeleri için temiz hava ve bol ışık alması gereken keresteler ilk aşamada açık alanlarda tutulmak zorunda bırakılıyor. Ağaç çeşidi, boy sıralaması, işlenme özelliğine göre fiyat aralıkları 3 bin ila 8 bin TL arasında değişen keresteler şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde etkin ve kaliteli ürünlerine dönüştürülüyor.