Kilosu Bodrum’da 6 bin TL, Antalya’da tanesi 100 TL, Bursa’da 3 bin TL, Muğla’da 500 TL derken Erzincan’da kilosu 150 TL’den başlayan fiyatlarla satılan erik alıcısının hem yüzünü güldürüyor hem de düşündürüyor. İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti eriğin market tezgahlarındaki fiyatı makul görünüyor.
Kilosu Bodrum’da 6 bin TL, Antalya’da tanesi 100 TL, Bursa’da 3 bin TL, Muğla’da 500 TL derken Erzincan’da kilosu 150 TL’den başlayan fiyatlarla satılan erik alıcısının hem yüzünü güldürüyor hem de düşündürüyor. İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti eriğin market tezgahlarındaki fiyatı makul görünüyor. Kalp ve damar sağlığını koruyup vücudun demir gereksinimini büyük oranda karşılayan erik ülke genelinde kıymete bindi. Diğer şehirlerle karşılaştırıldığında Erzincan’da kilosu 150 TL’ye kadar satılan erik her ne kadar alıcısının yüzünü güldürse de yine de lüks meyveler kategorisinde yer alıyor. Özellikle ılıman ve yeterli yağış alan iklim koşullarında yetişen bu değerli meyvenin yetişmesi birkaç aşamada gerçekleşiyor. Bol su alan ağacı nedeniyle meyvesine sulu ve ekşi bir lezzet veren erik fiyatıyla son yıllarda alıcılarını bir hayli düşündürür oldu. Ama yine de bir tadına bakayım deyip de marketten, manavdan erik almadan geçilmiyor.
Kan temizleyici özelliği de bulunan erik aynı zamanda bünyesinde A vitamini ve C vitamini de bulunduruyor. Bahar ve yaz aylarını müjdeleyen meyvelerden biri olan eriği, küçük büyük herkes severek tüketiyor. Kalsiyum açısından da zengin olan erik, çoğunlukla tuz ile birlikte tercih ediliyor. Alternatif olarak kurutup hoşaf yapmanız ve çeşitli pestil yapımında kullanmanız da mümkün.