
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kentte meydana gelen 7 farklı nitelikli dolandırıcılık olayının benzer bir yöntemle işlendiği tespit edildi.
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kentte meydana gelen 7 farklı nitelikli dolandırıcılık olayının benzer bir yöntemle işlendiği tespit edildi. Mağdurların, olayların gerçekleştiği tarihlerde Erzincan’da bulunan bir GSM operatöründe hat açma, hat kapatma ve telefon değiştirme gibi işlemler gerçekleştirdikleri, bu işlemlerden kısa süre sonra ise dolandırıcılık olaylarının meydana geldiği belirlendi. Söz konusu dolandırıcılıklarla mağdurların toplam 1 milyon 424 bin TL zarara uğratıldığı anlaşıldı.
Soruşturma kapsamında Erzincan merkezli düzenlenen eş zamanlı operasyonda Ş.B., N.B., Y.E.A. ve Ö.F.Y. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

