SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN’IN ORGANİK DÜNYASI “BUĞDAY MEYDANI”

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2022 - 19:03

/ 769 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN’IN ORGANİK DÜNYASI “BUĞDAY MEYDANI”
reklam

Erzincan’da güvenli gıda üretiminin en geleneksel yöntemlerinden biri olan organik meyve ve sebze yetiştiriciliği çiftçiden tüketicilere uzanan bir besin zinciri olmaya devam ediyor. Bağında bahçesinde her nevi sebze ve meyveden üreten vatandaşlar Buğday Meydanında ürünlerini ilk elden satışa sunuyor.

Sürdürülebilir tarım kültürünün yaygın olduğu Erzincan’da yetiştiricilerin ürettikleri yerli ürünler olan yerli domates, sırık salatalık, acı/tatlı biber, asma yaprağı, Erzincan fasulyesi, köy elması, köy armudu, kayısısı, eriği, vişneleri, patlıcanı, kabağı derken tazesinden kurusuna tezgâhlarda alıcılarını bekliyor.

Mevsim itibarıyla Erzincan’da tarladan gelen bolluk ile vatandaşların gıda tüketimine yönelik birçok alternatifler sunuluyor. Ürünler sofralara farklı lezzetlerle ulaşırken konserve seçeneğiyle de çiğ ve pişmiş haliyle saklanabilecek gıda ürünleri olarak tercih haline geliyor. Temmuz ayında asma yaprağı salamurası, peynir konservesi, pekmez ve reçel için gereken tüm malzemeler Buğday Meydanında mevcut. Konserve kutuları kapaklarıyla birlikte 1, 25 TL ile 15 TL aralığında satılırken tüm tüketiciler için her türlü seçenek tezgâhlarda yerini alıyor.

Öte yandan Buğday Meydanında sebze ve çiçek fideleri toprağıyla suyuyla bereketli Erzincan’da bahçelere, tarlalara ekilmeyi bekliyor. Temmuz ayının sonuna doğru mısır, havuç, marul, fasulye ve salatalık gibi ürünlerin ekimi yapılabiliyor. Ağustos ayında ise karnabahar ve lahana ekimleri yapıyor.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.