Eski Erzincan’ı anımsatan, anıları canlandıran, üç gün üç gece süren köy düğünlerinin vazgeçilmezi olan ‘’Gasefe’’ adeta geçmişin tüm lezzetini toplayarak sofraları şenlendirmeye devam ediyor.
Eski Erzincan’ı anımsatan, anıları canlandıran, üç gün üç gece süren köy düğünlerinin vazgeçilmezi olan ‘’Gasefe’’ adeta geçmişin tüm lezzetini toplayarak sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Lezzetinin yanı sıra Erzincan Kayısısının da doğallığını bünyesinde barındıran ‘’Gasefe’’ Erzincan gastronomisinin mihenk taşı olarak gösteriliyor. Bu güzel tatlı için öncelikle kayısıları yumuşaması için ılık suda biraz beklemesi gerekiyor. Daha sonra güzelce yıkayıp tencereye koyulur. Tencereye kayısı, toz şeker ve suyu ekleyip üzerine de tereyağı koyulur. Kısık ateşte suyunu çekip kayısıların rengi dönene kadar pişiriliyor. Sonra servis tabağına alınıp üzerine kırılmış ceviz ya da fındık dökerek, sıcak şekilde servis edilir.