Erzincanlı balıkçı Engin SARI, son günlerde balık fiyatlarında yaşanan artışın temel sebebinin Karadeniz’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar olduğunu belirterek önemli bir uyarıda bulundu.
Erzincanlı balıkçı Engin SARI, son günlerde balık fiyatlarında yaşanan artışın temel sebebinin Karadeniz’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar olduğunu belirterek önemli bir uyarıda bulundu. SARI, “Kar yağmazsa hamsiyi tezgâhta görmek bile zorlaşacak” dedi.
Kentte en çok tercih edilen balık olan hamsinin fiyatının 150–200 TL arasında değiştiğini ifade eden SARI, diğer pek çok çeşidi de günlük ve taze olarak vatandaşlara sunduklarını söyledi. Tezgâhlarında istavrit, levrek, karagöz, lüfer, sargan, çinekop, Norveç somonu gibi çeşitlerin de yer aldığını aktaran SARI, kendisini “Erzincan’ın en çok çeşit bulunduran balıkçılarından biri” olarak tanımladı.
Her gün taze sevkiyat aldıklarını belirten SARI, ürünlerin günlük olarak tezgâha yerleştirildiğini vurguladı. Erzincan halkının balık tüketim alışkanlıklarına da değinen SARI, kentte en çok hamsinin tercih edildiğini kaydederek, “Erzincan’ın balık kültürü çok güçlü değil ama hamsi her kesimin ortak tercihi. Diğer balıklar daha çok öğrenci ve memur kesimi tarafından tüketiliyor” diye konuştu.
Fiyatların düşüp düşmeyeceğine ilişkin değerlendirmede bulunan SARI, temkinli bir mesaj verdi:
“Kar yağarsa balık bollaşır ve fiyatlar düşer. Ama yağmazsa bir hafta içinde hamsiyi tezgâhta bulmak bile zorlaşacak.”
Güncel Balık Fiyatları
İzmarit: 250 TL
Norveç somonu: 750 TL
Mezgit: 600 TL
Saruhan: 600 TL
Yerli uskumru: 300 TL
Barbun: 650 TL
Hamsi: 200 TL
Somon: 450 TL
Çupra: 600 TL
Palamut (tane): 550 TL


EBYÜ REKTÖR’Ü LEVENT’TEN SAMSUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AYDIN’A ZİYARET
ERZİNCAN VALİSİ AYDOĞDU “BİR SURE, BİR SAHABE YARIŞMASI” ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
ERZİNCAN’DA İNGİLİZCE VE SANAT BULUŞTU: FİDEM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN RENKLİ SERGİ
KAYMAKAM KARADAĞ, EYÜP MERTOĞLU’NUN VEDA YEMEĞİNE KATILDI
ÜZÜMLÜ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAMLIK ZİYARETİ