SON DAKİKA
hava
Google News

Ev Ortamında Yapılabilir Basit Spor Hareketleri

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2020 - 15:44

/ 2.339 views kez okundu.
reklam
Ev Ortamında Yapılabilir Basit Spor Hareketleri
reklam

Dışarı çıkmayan her yaştan bireyin sağlıklı olmaları için ev içinde daha çok hareket etmesi gerektiğini söyleyen doktorlar, evde yemek yaparken bile ayakta geçirilen sürenin faydalı olduğunu belirtiyor. Evde oldukça fazla zaman geçirdiğimiz bu dönemde evde yapabileceğimiz egzersiz hareketlerini araştırdık.

Spor salonlarına kayıt olur, bir süre hevesle gider ve sonra üşengeçlikten, yoğunluktan, havalardan, sulardan kısaca mazeret üreterek spor salonuna gitmekten vazgeçeriz. Fakat spor yapmak sağlığımız için çok önemlidir. Koronavirüs sebebiyle evde geçirdiğimiz süreç daha fazla arttı. Spor salonları her ne kadar açılmış olsada bir çok kişi halen toplu halde olunan yerlere girmeye çekiniyor. Bu sebeple evde spor hareketleri yaparak formlarını korumaya çalışıyorlar. Günde yalnızca dakikalarımızı ayırarak evde bazı spor egzersizleriyle bu açığımızı kapatabiliriz. Bu alışkanlık kendimizi zinde hissettirir ve günlük motivasyonumuzu arttırır. Sizlere evde yapabileceğiniz bazı basit spor hareketlerini sunuyoruz. Tüm günü evinde geçirenler için sürekli hareketsiz kalmak sağlık sorunlarına yol açabilir.

Evde yapılabilecek kolay egzersizler ile spor aletlerine gerek bile kalmadan günlük sporumuzu yapmış olabiliriz. 10-15 dakikamızı alacak basit spor hareketleri günlük egzersiz ihtiyacımızı giderebilir. Unutulmamalıdır ki, evde az bile olsa düzenli egzersiz yapmak, haftada iki kez spor salonuna gitmek kadar etkili sonuçlar verebilir. İşte sadece dakikalarınızı ayırarak kolayca yapabileceğiniz ev egzersizleri…

1- Superman Hareketi

Superman hareketi, özellikle duruş bozukluğu olanlar için önerilen bir harekettir. Sırt kaslarını geliştirmek ve kuvvetli tutabilmek için ideal bir harekettir. Kollarınızı ileri uzatarak yere boylu boyunca uzanın. Avuç içleriniz yere bakar şekilde dirseklerinizi kırmadan kollarınızı vücudunuzun üst kısmıyla birlikte yukarı kaldırmaya çalışın. Aynı zamanda dizlerinizi kırmadan iki bacağınızı da yukarı kaldırmaya çalışın. Kendinizi fazla zorlamadan günde 8 kez tekrarlayabilirsiniz.

2- Yarım Çömelme Hareketi

Bacaklarınızdaki pek çok kas grubu çalıştıran bir hareket olan yarım çömelme hareketi ile dizlerinize binen yükü azaltabilirsiniz. Bu hareket için öncelikle ellerinizi önde bağlayıp sandalyeye oturur gibi çömelin. Sırtınız mutlaka dik olmalı ve öne doğru eğilmemelisiniz. İçinizden 10’a kadar sayın ve doğrulun. Kaslarınız güçlendikçe 20’ye, 30’a kadar sayabilirsiniz. Yarım çömelme hareketini ellerinizi uzatarak da yapabilirsiniz. Bu hareketi günde 8 kez tekrarlayın.

3- Dizler Üzerinde Şınav Hareketi

Bu hareket omuz, kol, göğüs, karın ve bacak kaslarınızı çalıştıran bir harekettir. Yüzükoyun yere uzanın ve ellerinizi omuz hizasında açarak elleriniz üzerinde gövdenizi yukarı kaldırın. Ayaklarınızı da çapraz bir şekilde birleştirerek yukarı kaldırın. Bu hareketi zamanla dizleriniz yerine ayak uçlarınız üzerinde yapmaya başlayabilirsiniz, yani klasik şınav hareketi şeklinde.

4- Mekik

Karın ve üst gövde kaslarınızı çalıştıran mekik hareketi, en çok bilinen hareketlerden biridir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu hareket için öncelikle yere uzanın. Ellerinizi başınızın altına alarak omzunuzu ve üst gövdenizi yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Çenenizin gövdenize değmemesine dikkat edin. Başlarda kendinizi fazla zorlamaya dikkat edin. Zamanla hareketi daha düzgün yapmaya başlayacaksınız. Mekik hareketini günde 8 kez tekrar edebilirsiniz.

5- Diz Üstünde Geriye Esneme

Bu hareket, alt sırt kaslarınızı çalıştıran ve baldırlarınızı gerdiren bir harekettir. Ayaklarınız üzerinde diz çökün, kollarınızı kavuşturun; ya da ileri doğru uzatın, her iki şekilde de yapılabilir ve geriye doğru eğilin. İçinizden 10’a kadar sayın ve doğrulun. Kaslarınız güçlendikçe esneme süresini uzatabilirsiniz.

HABER: HABER MERKEZİ

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.