SON DAKİKA
hava
Google News

FIRIN HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Son Güncelleme :

21 Haziran 2023 - 13:24

/ 222 views kez okundu.
reklam
FIRIN HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin, fırın hijyeni konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun temsilcilerinin de katılımıyla Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonunda ‘Fırın Hijyen Eğitimi’ toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin, fırın hijyeni konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun temsilcilerinin de katılımıyla Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonunda ‘Fırın Hijyen Eğitimi’ toplantısı düzenlendi. Düzenlenen eğitime Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Kenan Kal, Erzincan Fırıncılar Odası Başkanı Alaattin Macit, Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup Aytaç, fırıncılar ve 136 fırın çalışanı katıldı.

Eğitim toplantısında bir konuşma yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup Aytaç fırıncılıkta hijyenin önemine vurgu yaparak fırıncılardan ekmek israfı konusunda duyarlı olmalarını istedi. Aytaç burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Fırınlarda çalışan herkesin hijyen eğitimi alması gerekmektedir. Bu sebeple Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Bakanlığımızın arasında gerçekleştirilen protokol gereği düzenlenen bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Toplum olarak ekmek sofralarımızın olmazsa olmazı. Fırın, ekmek demek. Ekmek de özellikle bizim toplumumuz için hava ve su kadar vazgeçilmez bir unsur. Toplum olarak ekmek sofralarımızın olmazsa olmazı. Bunun için ekmek sağlığı da en az su sağlığı kadar çok önemli. Bu nedenle aslında sizlerde kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bu önemli ve kutsal görevi daha iyi yapmak için hijyen konusuna çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü sizler insan sağlığının temel unsur olduğu bir iş yapıyorsunuz. Erzincan olarak bu konuda çok iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız sizlere bu konuda yapılan eksiklikleri detaylı bir şekilde anlatacak. Anlatılacak kurallara uymak son derece önemlidir.”

Tek oturum halinde gerçekleştirilen eğitimde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Özge Şahintürk tarafından katılımcılara personel-çalışan hijyeni, işletme hijyeni, kullanılan alet ve ekipmanların hijyeni, kullanılan hammaddelerin ve son ürünün uygun hijyen koşullarında üretimi, depolanması, nakliyesi ve satışa sunulması temel başlıkları altında gıdalardaki zararlı maddeler, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler konularında bilgiler verildi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.