SON DAKİKA
hava
Google News

Geleceğin Bilim İnsanları Depremi Deneyimleyerek Öğrendi

Son Güncelleme :

26 Mart 2026 - 10:39

/ 71 views kez okundu.
reklam
Geleceğin Bilim İnsanları Depremi Deneyimleyerek Öğrendi
reklam

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde bulunan Gürsel–Nezahat Çeçen İlkokulu’nda, öğrencilerin deprem bilincini artırmak ve bilimsel bakış açısı kazanmalarını sağlamak amacıyla dikkat çekici bir etkinlik düzenlendi.

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde bulunan Gürsel–Nezahat Çeçen İlkokulu’nda, öğrencilerin deprem bilincini artırmak ve bilimsel bakış açısı kazanmalarını sağlamak amacıyla dikkat çekici bir etkinlik düzenlendi. Okul konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, üniversite öğretim üyeleri Doç. Dr. Eren PAMUK, Dr. M. Safa ARSLAN ve Dr. Metin KAHRAMAN tarafından öğrencilere kapsamlı bir deprem eğitimi verildi.

Etkinlik, yalnızca teorik anlatımlarla sınırlı kalmadı. Kurulan özel deney düzenekleri sayesinde öğrenciler, kendi sarsıntılarını oluşturarak bu hareketlerin sismogram cihazı üzerindeki yansımalarını anlık olarak gözlemledi. Böylece yer kabuğu hareketlerinin nasıl ölçüldüğünü birebir deneyimleme fırsatı buldular.

İnteraktif uygulamalar sayesinde öğrenciler; depremin oluşum mekanizmasını, sismik dalgaların ölçüm yöntemlerini ve bilimsel verilerin güvenli bir gelecek açısından önemini yaşayarak öğrenme imkânı elde etti.

Okul Müdürü Ayşegül YÜKSEL, etkinliğe katkı sunan akademisyenlere teşekkür ederek, “Öğrencilerimize değerli bir deneyim kazandıran kıymetli hocalarımıza okulumuz adına şükranlarımı sunuyorum. Bilimin ışığında bu tür etkinliklere öncelik vermeye devam edeceğiz” dedi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.