Cilt bakımının olmazsa olmazı; peelingler, maskeler ve temizleme uygulamalarıdır. Ancak bunların hepsinin anlamlı ve faydalı olmasının yolu, ölçülü olmasından geçiyor. Aynı zamanda yapılan bazı aşırılıkların yanında yanlış uygulamalar da cildimize iyilikten çok kötülüğü, tahribi,…
Cilt bakımının olmazsa olmazı; peelingler, maskeler ve temizleme uygulamalarıdır. Ancak bunların hepsinin anlamlı ve faydalı olmasının yolu, ölçülü olmasından geçiyor. Aynı zamanda yapılan bazı aşırılıkların yanında yanlış uygulamalar da cildimize iyilikten çok kötülüğü, tahribi, tahrişi getiriyor. Peki, günlük ve genel manada yüz temizliğini nasıl yapmalıyız? Ölü derilerin ve yorgun cildin korkulu rüyası peeling ne kadar sıklıkla yapılmalıdır? Günlük yüz temizliğinde hangi ürünler kullanılmalı, hangileri kullanılmamalıdır? İşte, yüz temizliğinin doğruları ve yanlışlarıyla beraber tüm detayları…
1.Cildinizi fazla yıkamayın!
Her fırsatta yoğun ürünlerle cildi yıkamak, onu yorar, tahriş eder ve en önemlisi de doğal yağ dengesini bozar. Sürekli su ve temizleyici ürünle hemhal olan cildiniz kurur ve sağlıksız bir görüntüye bürünür. Yüzünüzü sabah ve akşam yalnızca temizleyici kullanarak yıkamanız yeterli olacaktır.
Yüzünüzü uzun süre durulayın!
Kullanılan yoğun kıvamlı ve çözünmesi zor ürünler; doğru ve yeterli şekilde durulanmadığı vakit, ciltte kalıntı bırakabilir. Bu nedenle bu tür ürünler cilde çöreklenmeden evvel, durulanmasına özen göstermeniz önerilir. Özellikle alın çizgisi, yanak kenarları ve çene altı unutulan ve temizleyici kalıntılarına terk edilen bölgelerdir.
Yüzünüzü ılık suyla yıkayın!
Sıcak suyla yüz yıkamak yüzün yağ dengesini alt üst eder ve kurumasına neden olur. Bu nedenle ne sıcak ne soğuk ılık suyla yüz yıkamaz sıkılaşmış gözeneklere sahip olmanız için büyük bir fırsattır. Aynı zamanda saçınızı da ılık suyla durularsanız; yağlanma ve kepeklenmenin önüne geçmek için büyük bir adım atmış olursunuz.
Yüzünüzü tam kurulamayın, nemli bırakın!
Yüz yıkama sonrasında hemen havluya sarılan kişilerdenseniz yanlış yoldasınız. Dermatoloji uzmanları cildin yıkandıktan sonra mümkünse bu suyu çekmesi için bir süre bekletilmesi taraftarıdırlar. Bunun yerine az kurulayarak nemli de bırakabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel havlu kullanımınıza özen göstermeniz de yerinde olacaktır. Aksi takdirde cildiniz aile üyelerinin akne ve sivilcelerine yatkınlık gösterebilir.
Yüzünüzü yıkar yıkamaz nemlendirin!
Yüzünüzü yıkadıktan ve peeling uyguladıktan sonra oluşan pürüzsüzlüğe kapılıp nemlendiriciyi sakın bekletmeyin. Açılan gözeneklerle dışarıdan gelen her müdahaleyi kabul edecek olan cilt, yıkama sonrası nemlendiriciyi kolayca kabul edecek ve özümseyecektir. Ancak beklendiği takdirde kuruyan cilt nemlendiriciyi emmeyecek ve yağlı görüntüye maruz kalacaksınız.
Reklamlara ve kozmetikçilere aldanıp binbir çeşit ürünle bakım yapmayın!
İyi temizliğin en önemli kuralı doğru uygulamanın yanında doğru üründür. Cilt tipinize uymayan ya da birkaç ürünün birden uygulamanızı dayatan cilt bakım tuzaklarına düşmeyin. Cildinizi iyi analiz edin ya da bir uzmandan yardım alın. Bu sayede ihtiyacı olan bakımı da sağlamış olursunuz.
Haftada 2 kereden fazla peeling yapmayın!
Yüze yapılan en bilindik bakımlardan olan peeling, aşırıya kaçıldığı vakit korkutucu sonuçlar doğurabilir. Yüzdeki ölü deriyi soyan ve gözenekleri tıkanıklıktan kurtararak açan peeling haftada en fazla iki kere yapılmalıdır. Bunun yanında peeling için kullanılan doğal ya da kozmetik ürünlerin cilde olan etkisi de önemlidir. Her ürün her cilde uyumlu olmayacağından ilk peeling sonrası ürünün cildinizdeki etkisini gözlemlemeniz gereklidir.
Doğal yöntemlere kulak verin!
Doğal mucizelerin önümüze serildiği doğadan yardım almak cildiniz için en iyi bakımı sağlayacaktır. Bunun için uzmanlar tarafından onay almış doğal peeling, maske ve yağlara kulak vermeniz sizin için kurtarıcı olacaktır.
Haber: Haber Merkezi