Tarım ve Orman Bakanlığınca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik olarak %50 hibe desteği verileceği Erzincan İl Tarım Müdürlüğünce duyuruldu. Hibe desteğinden yararlanmak için üreticilerin 1 Temmuz 2021 – 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığınca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik olarak %50 hibe desteği verileceği Erzincan İl Tarım Müdürlüğünce duyuruldu. Hibe desteğinden yararlanmak için üreticilerin 1 Temmuz 2021 – 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin arttırılması, modern hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi amacıyla yapılacak yatırımların desteklenmesi için başvuru yapacak işletmelere %50 hibe desteği verilecek.
Hayvancılık yatırımlarında bulunmak isteyen, sıfırdan yeni ahır veya besi çiftliği kurmak isteyen, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı, makine alet ve ekipman alımı yapacak olan Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
31487 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Karar’ın yürürlüğe konulmasına, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19. Maddesi gereğince karar verilmiştir.” ibareleri yer aldı.
Karar kapsamında, işletmesi en az 1 yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi yetiştiricilere; büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı veya kapasite artırımını/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımları için hibe desteği verilecek.
İnşaat
Yeni ahır/ağıl yapımı veya kapasite artırımı/rehabilitasyon için %50 hibe
Çadır Alımı
Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı için %50 hibe
Makine Alet ve Ekipman Alımı
Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk için %50 hibe
Yatırım tutarının üst sınırını aşan kısmı ise nakdi katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanacak.
Yürürlükten kaldırılan karar ve devam eden yatırımlara ilişkin ise şu açıklamalarda bulunuldu; “25/12/2018 tarihli ve 502 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projeleri kapsamındaki illerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar yürürlükten kaldırılmıştır. 502 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında yatırıma alınan ve devam eden yatırımlara ilişkin iş ve işlemlere ve söz konusu Karar çerçevesinde biten yatırımların hibe ödemeleri için daha önce ayrılmış olan ödeneklerin kullandırılmasına, anılan Karar hükümlerince devam edilir. Bu yatırımların son tamamlanma tarihlerine ilişkin süreler Bakanlık tarafından çıkarılacak tebliğ ile belirlenir.”