

Erzincan Belediyesi Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu işbirliği ile “Her Gün Su Günü Olsun” isimli sempozyum programı düzenledi. Sempozyumda Tüm bireylerin suyun verimli ve bilinçli tüketimi konusunda farkındalıklarını artırmak konusu ele alındı.
Erzincan Belediyesi Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu işbirliği ile “Her Gün Su Günü Olsun” isimli sempozyum programı düzenledi. Pandemi kurallarına göre düzenlenen programa Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Erol ve Hasan Güneş ile Erzincan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Bahattin Kalkan katıldı.
Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur sempozyumda yaptığı konuşmada; Gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için Erzincan Belediyesi olarak bu konudaki desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün insanoğlunun tükettiği her gıdanın her ürünün üretim aşamasında su kullanılıyor. Sadece çeşmedeki suyu boşa akıtarak değil, çöpe attığımız ekmekle gereksiz olarak aldığımız ve kullanmadığımız elbiseyle bile litrelerce suyu israf etmiş oluyoruz. O yüzden her bir bireyin üzerine düşen büyük sorumluluklar var.” dedi.
Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu İngilizce öğretmeni Burcu Kalender Kondu moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda Erzincan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Bahattin Kalkan bir sunum gerçekleştirerek konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Suyun sınırlı bir kaynak olduğunu ifade eden Kalkan, suyun tasarruflu kullanılması ve atık suların kanalizasyon sistemine verilirken dikkat edilmesi konusuna vurgu yaparak; kanalizasyon sistemine ıslak mendillerin atılmaması, atık yağların dökülmemesi ve çevre bilinci konularında öğrencileri bilgilendirdi.
Sempozyumu değerlendiren Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu Müdürü Ercan Sak 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen sempozyumda tüm bireylerin suyun verimli ve bilinçli tüketimi konusunda farkındalıklarını artırmanın amaçladığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.