Milli Eğitim Erzincan İl Müdürü Hacı Ömer KARTAL 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akademik başarının önemine dikkat çeken Müdür KARTAL öğrencilerin başarılarının desteklenmesi için her türlü çalışma ve proje üzerinde titizlikle durduklarını belirtti.
Milli Eğitim Erzincan İl Müdürü Hacı Ömer KARTAL 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akademik başarının önemine dikkat çeken Müdür KARTAL öğrencilerin başarılarının desteklenmesi için her türlü çalışma ve proje üzerinde titizlikle durduklarını belirtti. İl Müdürü Hacı Ömer KARTAL yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2 hedef üzerinde duruyoruz. Bunlardan birincisi akademik başarıyı arttırmak. Bunun için 15 günde bir deneme sınavları yapıyoruz. Türkiye genelinde 12. Sınıf ve 8. Sınıf öğrencilerimize ücretsiz deneme sınavları yapıyoruz ve bunların analizlerini yapıyoruz. Ayrıca tüm TYT ve AYT’ye giren öğrencilerimize her dersten ücretsiz soru bankası dağıtılıyor. Yine LGS’ye girecek olan 3 bin öğrencimize sınavda çıkacak soruların bulunduğu yaklaşık 150 bin adet kaynak kitap dağıtıldı.
Akademik başarının yanında aslında bu akademik başarıyı destekleyen, arttıran şey ise çocukların kişilik ve karakter eğitimi. Karakter eğitiminde KUDAKA ile bir proje imzaladık. Proje dâhilinde eğitici eğitimleri için ihalemiz yapıldı. Her öğretmenimize okul öncesinde 30 saat 5 günlük bir eğitim vereceğiz. Değerlerimiz olan; sorumluluk, sevgi, saygı, adalet, doğruluk, dürüstlük, beslenme ve spor, özgüven, hoşgörü, alçakgönüllülük, empati, kanaatkârlık, sabır, vatanseverlik, özgüven, hayvan sevgisi, paylaşma bilinci, mahremiyet eğitimi, yardımseverlik, çalışkanlık, cesaret, barış, adab-ı muaşeret, vefa, teşekkür etme, Peygamber sevgisi gibi bir çok değerimizi görsel ve işitsel olarak okul öncesinden ana sınıflarından başlayarak bütün kademelerimizde sistematik bir şekilde vereceğiz.
Yine akademik başarıyı arttıran şey ise çocuklarımızın analitik düşünmelerini sağlamak. Elektronik kodlama ve 3 boyutlu yazılım becerilerini geliştirebilmek için Robotik Kodlama Atölyeleri yapıyoruz. Şu an KUDAKA ile 10 tanesinin yapımı devam ediyor. Bunun proje bedeli yaklaşık 5 Milyon TL.
Bir başka konu da çocuklarımızı hem zararlı alışkanlıklardan korumak hem kendi öz kültürünü müziğini tanımak, yaşatmak sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak için de müzik atölyeleri, müzik sınıfları kuruyoruz. 16 okulumuzda proje bedeli ise 5 milyon TL. Niye kuruyoruz? Eğer bir boşluk varsa bunu birileri dolduruyor. Şu anda Türkiye’de çok dinlenen bir grup var. BTS grubu. Kore’de olan bir grup. Çoğumuzun bildiği 3. Cins bir grup. Ne acıdır ki en çok izlenen grup bu grup, bu müzik. Biz kendi müziğimizi sevdirmezsek, kendi kültürümüzü anlatmazsak gençlerimiz bu tür müziklerden etkilenir.
Türkiye’de Erzurum’dan sonra en çok türkü repertuarı olan il Sivas’tan sonra Erzincan geliyor. Öyle türkülerimiz var ki İlimize temsil olmuş; Vardım Hint eline kumaş getirdim, Erzincan’a girdim ne güzel bağlar, Bugün ben bir güzel gördüm, Sana bir nasihatim var, Taşa verdim yanımı gönül gel seninle muhabbet edelim, Tanrıdan diledim bu kadar dilek, Kız senin derdinden derbeder oldum gibi Ali Ekbek ÇİÇEK’in. Bunlar benim not aldıklarım. Erzincan’ın aslında tüm Türkiye’nin söylediği türküleri. Biz hem bu türküleri hem de kendi müziğimizi müzik sınıflarında enstrümanlarla beraber gençlerimize sevdirmek ve yaşatmak istiyoruz.
Burada asıl amacımız çocuklarımızı hem akademik olarak hem de kişilik ve karakter olarak iki ayak üzerinde yetiştirmeye çalışmak. Şu anda 20 halı saha yapacağız. Sporu da okullarımızda geliştireceğiz. Her okula olmuyor çünkü bunun bir standardı var. Spor, başarıyı tetikleyen ana okullardan bir tanesi. Şu anda 20 halı sahayı okullarımıza kazandıracağız.”